Sokáig úgy tűnt, a UFC 249 is elmarad, de a szervezet elnöke, Dana White most bejelentette, megrendezik a gálát, de Habib Nurmagomedov nélkül.

A UFC 249 előzetesen az év legjobb MMA-gálájának ígérkezett, a könnyűsúlyú vitathatatlan és veretlen bajnok, Nurmagomedov és a súlycsoport másik ásza, Tony Ferguson között. Mindkét bunyós 12 meccsen nyerőszériában van a UFC-ben, és korábban már négy alkalommal maradt el a meccsük: kétszer az orosz, kétszer az amerikai sérült meg.

A bunyó ötödjére is elmarad, Nurmagomedov a koronavírus-járvány miatt Oroszországban ragadt, így nem tud részt venni a gálán, amelynek egyelőre még nincs helyszíne.

Gaethje az egész UFC-mezőny egyik leglátványosabban harcoló bunyósa, 21 győzelméből csak kettő volt pontozásos, két veresége van, mindkétszer KO-zták, vagyis garantált az izgalom, ha ketrecbe lép.

Dana White egyébként azt mondta, Nurmagomedov nem hibás, egyszerűen így alakult, és az elmúlt hetekben folyamatosan azon dolgoztak, hogy meg tudják rendezni a gálát.

Április 19-én hajnalban tehát érkezik a UFC 249, és a főmeccset leszámítva is brutálisan jó bunyók lesznek a kártyán. Jön a két korábbi szalmasúlyú női bajnok, Andrade és Namajunas visszavágója, de meccsel a nehézsúlyú KO-gép Ngannou is.

A teljes program:

Fotó: ufc.com

Dana White azt is elárulta, hogy a következő időszakban heti rendszerességgel jönnek UFC-gálák, amelyek helyszíne egy privát sziget (!) lesz.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.