Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Régen láttuk ennyire parádésan játszani a Veszprémet, viszont pont a legjobbkor: a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén, Flensburgban.

Zaklatott szezonkezdése volt a Veszprémnek, konfliktusok, edzőcsere, széthullott keret, rémesen gyenge játék. Aztán érkezett David Davis és szép lassan építgette a csapatot. A Bajnokok Ligája csoportkörének végére annyira belelendült, hogy végül második lett.

Ennek következtében a német bajnok Flensburg lett a Veszprém ellenfele a negyeddöntőben, ami méregerős párharcnak tűnt. A Telekom Németországban kezdte a párharcot, elég rosszul, mert a hazaik gyorsan elszaladtak három góllal. Utána annyira összekapta magát a Veszprém, hogy a félidő derekán már három volt ide. Onnantól kezdve már csak kétszer vezetett a Flensburg egy-egy góllal, a második félidőben meg teljesen állva hagyta a magyar gárda.

Ehhez kellett a szünetben becserélt Mikler, aki földöntúli teljesítményt nyújtott, a második játékrészben mindössze hét gólt kapott a Telekom. A védelem tehát tökéletesen összeállt, fontos lehet, hogy kevés gólt kapott a magyar csapat, elöl pedig Nenadics és Nilsson remekelt.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, első meccs

Flensburg–Veszprém 22–28

(Fotó: handballveszprem.hu)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.