Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tim Wiese, a Werder Bremen egykori német válogatott kapuslegendája az év elején, mindössze 32 évesen felhagyott a profi sportolással. A kungfurúgásairól elhíresült játékos inkább testépítő lett, sőt, hamarosan pankrátor. És mostanra hatalmasra is nőtt, elég bizarr látvány nyújt, pláne amikor visszaállt a kapuba.

Gonosznak tűnik a cím, hisz mégse illik leostobázni egy egykori kiváló, válogatott kapust, úgyhogy rögtön mutatom is, miért tartom őt annak. Tim Wiese a bátor kapusok közé tartozik, vagyis nála a bátorság, a vakmerőség és az őrültség határa kissé elmosódott, ami kapusok esetében nem ritka, de azért ennyire talán nem. Szóval emiatt lett ő eléggé hírhedt:

Előbb Olicot rúgta le egy gyönyörű kungfus mozdulattal, majd Müllert ütötte le hasonlóan finom megoldással. Ez utóbbi már minden bizonnyal a pankrációra való hajlamát jelezte előre. A jelenet végén mindent visz az epikus reakciója, amikor azonnal elindul az öltöző felé, még int is a sporinak, hogy "hagyd csak, tudom, elő se vedd".

Na ő a Werder Bremen legendája, hét évig szolgálta a zöldeket, 194 meccsen védett, nyert Német Kupát, és hatszor a válogatott mezét is felhúzhatta. Sőt, 2010-ben a vébén is ott volt, így aztán van egy világbajnoki bronzérme is a vitrinben. Mondhatjuk, hogy sikeres pályafutás, ráadásul még mindig csak 32 éves, szóval bőven védhetne még az időközben a Hoffenheimbe igazoló kapus.

Csakhogy közben valami bekattant nála, és masszívan elkezdett testet építeni, ami olyan jól sikerült, hogy teljesen alkalmatlanná tette a profi focira, ezzel az egészen döbbenetes izomzattal ugyanis nem olyan könnyű a kapufák között röpködni. A Hoffenheim 2014. január 14-én közös megegyezéssel felbontotta az egyre nagyobb méretű mezt igénylő Wiese szerződést, szabadügynök lett. Készülhetett tovább a szoborszerű test, no meg az új pályafutás is bedurranhat.

Főleg most, merthogy Tim szeptember 17-én hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonul, ahogy mondta: "Nem vagyok álmodozó, realista vagyok, és tudom, a pályafutásom legjobb évei már mögöttem vannak, profiként már nincs keresnivalóm."

Focistaként nincs is, de pankrátor még lehet ez a szép ember, ugyanis komoly felkérés érkezett. A világ legnagyobb pankrátor-promóterirodája, a WWE (World Wrestling Entertainment) szeretné, ha a korábbi kapus csatlakozna a show-hoz.

Természetesen nincs is ez Wiese ellenére, ő kapusként is igazi showman volt, színes mezekben, fura hajakkal tűnt ki, szerinte enélkül túl unalmas lett volna a foci. Most meg hogy elkezdett gyúrni, gyorsan alkalmazkodva olyan érdekes, speciális testépítős arcot is épített, nem is értjük, ez mitől lehet. Szóval tényleg tökéletesen alkalmas lenne, hogy a ringben bohóckodjon, és gusztusa is lenne hozzá, semmi kétség.

Szeptember 6-án egy búcsúmeccs erejéig még visszaállt a kapuba, és állítása szerint semmit sem felejtett el, a búcsúzó, egészen mástól, de szintén nagyra nőtt Ailton tizenegyesét hárította is.

Ailton búcsúmeccsén, gyúrós arccal, rettenetes méretekkel

Szép karrier van mögötte, de most már mindenkinek biztonságosabb, ha inkább a ringben garázdálkodik tovább a 193 centis, közel 120 kilós monstrum.

(Forrás: Bild, Focus.de; Fotó: Bild, AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.