Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint azt megírtuk, a várakozásoknak megfelelően az MLSZ keddi ülése után már nem Bernd Storck a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A döntés után pedig Csányi Sándor elnök indokolt.

Az MLSZ elnöke a szövetség honlapjának adott interjút, abban fejti ki részletesen, mi volt a gond a némettel.

Az Andorra elleni mérkőzés után azt mondtuk az elnökség tagjaival, mindenki megérdemel egy második esélyt, különösen az, aki sokat és másoknál nagyobb sikerrel dolgozott. Azt feltételeztük, hogy az őszi mérkőzések megmutatják, merre érdemes tovább haladnunk, kell-e váltanunk a kapitányi poszton.

Ön sem bízott már Storck sikerességében?

Személy szerint továbbra is nagyra tartom Storck úr nálunk kifejtett szakmai teljesítményét, az általa irányított korosztályos és felnőtt válogatottak kiemelkedő eredményeit. Korábban azt mondtam, egy olyan munkaszerető, elhivatott emberre van szükségünk, mint Bernd Storck, és ez a véleményem ma sem változott. Az szubjektív, hogy melyik szakember jobb a másiknál, de az tényszerűnek mondható, hogy Storck az elmúlt évtizedek legsikeresebb szakvezetője volt: vb-döntőbe jutott az U20-as válogatott, Eb-döntőbe az U17-es és felnőtt válogatottunk, európai 13-dikként a FIFA ranglistán 18. helyre jutott az A-csapat a vezetésével. Ezek a sikerek nem vitathatóak el sem tőle, sem a csapatoktól.

A teljes interjút itt tudod elolvasni.

Időközben szárnyra kapott egy pletyka, amit végül az MLSZ főtitkára sem cáfolt, miszerint a közelgő két felkészülési meccsre ideiglenes kapitányt neveznek ki, aki vélhetően Szélesi Zoltán lesz.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor, AFP)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.