Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy vb-bronzérmes dán már biztosan érkezik, és hamarosan egy újabb norvég világbajnok is aláír. A Győri Audi ETO sajtótájékoztatón számolt be a jövő évi keretet érintő változásokról.

A 22 éves dán válogatott balátlövő, Anna Mette Hansen a világ egyik legtehetségesebb játékos, és három évre írt alá a Győrhöz.

Bartha Csaba, a Győri ETO elnöke roppant elégedett, hogy őket választotta:

Anna százszázalékosan beleillik az elképzeléseinkbe. Már az Eb előtt láttuk, sokszor hallottunk a tudásáról, játékintelligenciájáról, és Ambros már figyelte őt. Még nem Eduarda Amorim, de nagy jövő előtt áll. Ha marad olyan elszánt, mint eddig, akkor két-három év múlva a világ legjobbjai között tarthatjuk számon. Tegnap aláírta a szerződését.

(Fotó: AFP)

Anna Mette Hansen is boldog:

Megtiszteltetés, hogy az ETO szerződtetett. Magáért beszél, miért választottam ezt a klubot, hiszen a világ egyik, ha nem a legjobb csapata. Az első év nagyon kemény lesz, tudom, hogy minden pályán töltött percért küzdenem kell majd, de készen állok. Elég erős játékos vagyok, nagy harcos is, és szeretnék emlékezeteset alkotni a pályán.

A másik érkező a 25 éves Stine Bredal Oftedal lehet, de őt egyelőre nem jelentették be, csak annyi derült ki, hogy egy külföldi még minden bizonnyal érkezik, mert 18 fős kerettel számolnak, benne nyolc légióssal. Oftedal a frissen Európa-bajnokságot nyerő Norvégia irányítója volt, és Nora Mörkhöz hasonlóan alacsony, tarthatatlanul gyors és jól cselező játékos. Amúgy kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok.

Jelenleg a francia Issy Paris Hand irányítója, de már nyilatkozta, hogy Bajnokok Ligáját szeretne nyerni, így eljönne.

További győri hírek, melyek nem kevésbé fontosak, hogy Görbicz Anita elfogadta a klub ajánlatát és két évre hosszabbított, valamint a kapus Kiss Éva is marad.

Ettől függetlenül lassan már csak mutatóban van magyar a Győrben, Orbán és Tóth például Kisvárdára igazolt, előbbi végleg.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.