Előbb az edzőjét, majd állandó párospartnerét vesztette el Babos Timi, aki aztán még a koronavírust is elkapta, de pozitívan és nagy győzni akarással néz a salakszezon elé.

A mögöttünk hagyott évet mindenki átkozta, de egyelőre 2021 sem alakul valami jól Timinek. Előbb jött az Australian Openen Kiki Mladenovic visszalépése, majd állandó párostársa után edzőjét, Thomas Drouet-t is elveszítette a soproni klasszis, akit a salakszezon legelején még a koronavírus is utolért.

Az edzőkérdésről ezt mesélte a molcsapat.hu-nak:

A január-február kiválóan sikerült, szóval nem indult rosszul az év. Jól játszottam, jöttek az eredmények is, és úgy tűnt, minden rendben. Csakhogy aztán újra előbukkantak azok a dolgok, amik egyszer már komoly gondokat okoztak köztem és Thomas között. Amikor újrakezdtük a közös munkát, azt gondoltam, ezeket már tudjuk kezelni, de sajnos tévedtem.

Nem mintha Péter szakmailag ne lenne kiemelkedő szakember, de most számomra fontosabb, hogy nagyon jól megértjük magunkat, harmonikus munkakapcsolat alakult ki, és az, hogy egy hozzám hasonló személyiségű edzővel dolgozhatok, most többet segít nekem, mintha a világ legnagyobb tenisztudora lenne az edzőm.

Az edzőkérdésnél is fontosabb a MOL Csapat klasszisa számára a páros, márpedig állandó párja, Kristina Mladenovic teljesen váratlanul, alig néhány nappal az Australian Open kezdete előtt közölte Timivel, hogy az egyesre kíván koncentrálni, ezért visszalép a versenytől, ahol címvédőként állhattak volna rajthoz.

Könnyebben megértettem volna az álláspontját, ha úgy kommunikál velem, ahogy barátok között szokás, ám ez sajnos nem így történt. Játékosként tudom, hogy mit és miért tesz, ez egy profi sportág, és az embernek joga van meghozni ezeket a döntéseket.

Nem utálták meg egymást, bár Babos szerint nyilván volt már jobb is a kapcsolatuk, de annak mindenképpen örül, hogy barátként tudtunk kijönni ebből a helyzetből.

Timi azóta az orosz Veronika Kugyermetovával játszik, és az első tapasztalatai abszolút kedvezőek.

„Madrid sajnos kimarad, de Rómában és a Roland Garroson biztosan együtt fogunk játszani. Kedvelem Verót, nagyon kedves, intelligens lány, és pont olyan céltudatos, amilyen én vagyok. De persze nem azért játszom vele, mert aranyos lány, hanem azért, mert kiváló teniszező.”

(Fotó: Julian Finney/Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.