Meglepő, de cseppet sem érdemtelen. Két német BL-győzelmet hozott a Chelsea-nek.

A Manchester City, amely 51 év után játszik újra nemzetközi kupadöntőt, 11 mérkőzést nyert meg a BL 2020–2021-es évadjában a 13-ból, egészen szenzációs szezonja van Guardiola csapatának, hiszen a Premier League-et is simán megnyerte. 19 pontot vert a Chelsea-re.

Azonban az égszínkékek az első Bajnokok Ligája-döntőjüket játszották, és a legutóbbi hét debütáló kikapott, így azért nem számított egyértelmű esélyesnek. Az volt, csak nem egyértelmű. A Chelsea ugyanis már harmadszor döntőzik, és ez ott van a levegőben, hiába nem játszik senki már azokból a csapatokból.

A portói döntőben Thomas Tuchel esélyt kapott arra, hogy a tavaly elveszített döntője (a PSG-vel a Bayern ellen) után most javítson. És javított is, Tuchel egészen zseniálisan összerakta, megszervezte és motiválta a csapatát, és az ősszel még nagyjából semmilyen, angol középcsapatként játszó Chelsea szinte verhetetlen lett. Most pedig egy hónapon belül harmadszor is legyőzte a Manchester Cityt, az utolsó Bajnokok Ligája-trófeát ért.

Az első félidőt maximálisan uralta a Chelsea, tudatosan átadta a teret a Citynek, de végig kézben volt a meccs, és jöttek is a helyzetek: azonban Werner szokás szerint mindent kihagyott. Az egész szezonban kiemelkedően védekező Manchester City most nem volt annyira stabil, Guardiola ismét túlgondolta, ami megzavarta a csapatot hátul.

Az egyik ilyen elcsúszás hozta az egyetlen gólt, Kai Havertz remek labdát kapott középen, ahol teljesen egyedül maradt, elhúzta Éderson mellett és berúgta.

Ez volt a fiatal német élete első BL-gólja, és egyből trófeát is ért, ugyanis a jelenlegi Chelsea ellen képtelenség fordítani, nem is sikerült a Citynek. Ebben a naptári évben mindössze harmadszor nem tudott gólt rúgni Guardiola csapata, ebből kétszer Tuchel Chelsea-je ellen.

Bajnokok Ligája, döntő

Manchester City–Chelsea 0–1

(Fotó: Alexander Hassenstein - UEFA/UEFA via Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.