A Barcelonának idén nyáron prioritás, hogy megszerezze Piqué és Suárez utódját. Előbbi Matthijs de Ligt lenne, ami már csak a játékoson múlik.

Az már hetek óta világos, hogy Matthijs de Ligt az egyik legfontosabb kiszemeltje a Barcelonának. A fiatal holland védő nemcsak Piqué pótlását oldaná meg, hanem a világ egyik legmeghatározóbb labdarúgója is lesz.

Amint télen megszerezték az Ajaxtól De Jongot, elkezdtek tárgyalni a védőről is, tehát tulajdonképpen a Barca-vezetés ebben az esetben nem sokat pepecselt, nem bénázott. Azonban először nem akarta eladni az Ajax, majd az összegben nem tudtak megállapodni.

Most Oriol Domenech, a CatRAD, és a Tier 1 szerint is ennek már biztosan vége, a két klub kezet fogott,

Club de la Mitjanit on Twitter

🔥 DE LIGT-BARÇA, PREU PACTAT 🔊 @orioldomenech: "El Barça pagarà 75 milions a l'Ajax si De Ligt decideix venir. L'acord entre els dos clubs és total" #ClubMitjanit https://t.co/Atu4pwUeLy

Elvileg ezek után tényként kezelhetnénk egy ekkora transzfert, azonban De Ligtnek rengeteg kérője van a Barcán kívül is, és bizony neki a pénz nem számít. Sőt, az sem, hogy a szíve és De Jong Barcelonába húzza. Elmondta:

„Meg kell vizsgálnom, hogy itt van-e az ideje, hogy a Barcába igazoljak. Én játszani akarok. A pénz nem jelent problémát, és nem ijedek meg a versenyhelyzettől sem.”

Mundo Deportivo on Twitter

🗞️ La portada de este martes ❓ De Ligt duda 💥 Entrevista exclusiva en MD

Emiatt viszont aggódhatnak Barcelonában, mert Piqué és Lenglet párosa igen jól működött, és vélhetően egy-két jó szezonja lesz még a katalánnak. Eközben pedig a Liverpool, a PSG, a Juventus és a Bayern is csábítja De Ligtet, és ezek között akad olyan klub, ahol stabil kezdő lenne.

A holland most elment nyaralni, két hét múlva dönt. Addig csuriban lehet a Barca-drukkerek ujja.

Ha nem mellettük dönt, és Griezmann sem jön össze, ismét kínos nyara lesz a Barcelona-vezetésnek:

(Fotó: Filipe Amorim/NurPhoto via Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon