Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem kezdte rosszul a bajnokságot az előző szezon dobogósa, ám a támadójáték Leonardo távozása után eléggé akadozott, így feltétlenül kellett még egy gyors támadó a Fradiba. Így hosszú tárgyalás után megszerezték a zöldek az ötszörös belga válogatott Roland Lamah-t.

Igaz, hogy érkezett Gera Zoltán, és Böde Dániel is összeszedte magát, ám nagyon hiányzik a Fradiból egy Leonardo-szintű játékos, aki képes sebességgel, cselekkel, hirtelen megindulásokkal létszámfölényt kialakítani a támadóharmadban. Benjamin Lauth nem ilyen, sőt, neki nagyon nem megy, Ugrai pedig még mindig nem bizonyította, hogy elég a Ferencvárosba, így feltétlenül szerettek volna még igazolni támadót.

Arra azonban kevesen számítottak, hogy egy két és félmillió euróra taksált, ötszörös belga válogatottat sikerül az Üllői útra csábítani. Roland Lamah ráadásul még csak 26 éves, szóval nem egy kiégett sztárocska, a 180 cm magas elefántcsontparti születésű szélső az Osasuna játékosa, de korábban a francia Le Mans, a belga Anderlecht és a holland Roda játékosa is volt, legutóbb pedig a Swansea-ban játszott kölcsönben, ahol 14 meccsen lépett pályára, ezeken 2 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A Premier League-ből, és a Primera Divisiónból ritkán igazolnak az NB I-be.

A ballábas szélső 63 Ligue 1-, 45 Primera División- és 32 Eredivisie-meccset játszott, szóval elég komoly a pedigréje.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.