Bellerín öngólt rúgott, amikor elmondta, ég és föld a különbség az Arsenal és a Barcelona között

Hector Bellerín 2003 és 2011 között a Barcelona akadémiáján nevelkedett, 16 évesen igazolt Londonba. Most elmesélte, mekkora a különbség a két utánpótlás-nevelés között.

De vajon mi volt ezzel a célja? Oda akart szúrni a Barcelonának? Vagy csak egy ténymegállapítás? Mert ha az előbbi, akkor öngól szagot érzünk, ha csak elmeséli a különbséget, akkor arra mondhatják a katalánok, hogy "na igen, ez a pályán is látszik".

Bellerín ugyanis ezt mondta:

Erre mondhatnák Barcelonában, hogy ez látszik is, már akkor arra készülnek a londoniak, hogy ne találkozzanak a pályán a labdával – pláne, ha ellenük játszanak. Persze ez igazságtalan, mert az Arsenal is szép focit játszik.

Bellerín viszont egy olyan klub színeiben mondta ezt, ahol 14 éve nem ünnepeltek bajnoki aranyat, és perpillanat a 4. hely jelenti nekik a bajnoki címet, de az is nehezen jön össze.

Persze más kultúra, más módszerek, a Barca ezzel a filozófiával nevelte ki többek között Xavit, Iniestát, Guardiolát, Sergio Busquetset és tulajdonképpen Messit is. És vélhetően Bellerín is azért labdabiztosabb bekk az angol átlagnál, mert 8 évig focizgatott a La Masián.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon