Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy borzasztóan rossz sorozatban volt Brazília, a 2007-es aranyérme óta kétszer a negyeddöntőben, 2016-ban pedig a csoportkörben esett ki. Most megint közel volt a kiesés.

Tizenkét év után viszont sikerült túljutni a negyeddöntőn, bár a lehető legkisebb különbséggel: 0–0-s meccs után tizenegyesekkel győzték Paraguayt.

A hazai rendezésű Copa Américákat egyébként meg szokták nyerni a brazilok, ráadásul Paraguay volt már sokkal jobb is, mégis egy darab tizenegyes döntött csak. Azt egyébként az a Gabriel Jesus rúgta, aki kihagyott egyet Peru ellen.

„Peru ellen nem néztem a kapusra, hanem nekifutottam és keményen meglőttem a labdát. Most máshogy tettem, nyugodtan figyeltem a kapust, és amikor láttam, hogy balra mozog, a másik oldalra lőttem a labdát” – nyilatkozta a City csatára. Brazília így 4–3-ra nyert.

A brazilok egyébként óriási fölényben voltak, a 26-szor lőttek kapura, ebből 8 talált, míg Paraguaynál 5 lövésből egy talált kaput. Az elődöntőben a Venezuela–Argentína meccs győztesével játszanak Coutinhóék.

Brazília–Paraguay 0–0 – 11-esekkel: 4–3

(Fotó: Lucas Uebel/Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.