Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Frank Lampard komoly zakóval kezdte meg edzői pályafutását a Chelsea-nél.

A kékek a Premier League első fordulójában az Old Traffordra mentek, és bár összességében nem érdemeltek nagyarányú vereséget, a Man. United 4–0-ra nyert.

A United hazai pályán legutóbb 1965-ben verte 4–0-ra a Chelsea-t, többek között a 18 éves George Best góljával.

Michael Yokhin on Twitter

This is the biggest Manchester United win over Chelsea since 4-0 in March 1965. 18-year-old George Best scored that day.


Mivel az első forduló ért csak véget a PL-ben, ez a négygólos vereség azt jelenti, hogy a Chelsea utolsó előtti a tabellán, vagyis kieső helyen van, ehhez hasonló meg legutóbb 2000 márciusában fordult elő a klubbal.

OptaJoe on Twitter

2000 - Chelsea will end a day in the Premier League relegation zone for the first time since September 30th 2000. Unfamiliar. #MUNCHE


Roman Abramovics érkezése óta 16 trófeát nyert a Chelsea, és 14 edzője volt a londoniaknak. Az orosz milliárdos folyamatosan eredményeket akar, és nem egyszer fordult elő, hogy akkor is kirúgta az edzőt, ha épp valamilyen kupát nyert a klubbal.

Lampard pedig a lehető legrosszabbul kezdett a kispadon. Nyilván még csak az első forduló után vagyunk, és az angol igazi Chelsea-legenda, biztosan több türelmet kap a szurkolóktól és a tulajdonostól is. Ennek ellenére nincs egyszerű helyzetben, hiszen a csapat elveszítette Hazard-t, nem igazolhatott a nyáron, a meglévő játékosokkal és kölcsönből visszajött fiatalokkal kell együtt dolgoznia, közben meg egyértelmű cél a top négyes bajnoki szereplés.

A Chelsea korábbi edzője, a jelenleg a Sky Sports-nál szakértő Mourinho szerint Lampard azonban profitálhat a helyzetből:

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.