Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, akit nemrég választottak a FIFA alelnökévé, a Világgazdaságnak adott interjújában őszintén meglepődött egy nem annyira meglepő tényen.

Mégpedig a nézőszámon, annak alacsonyságán, ami szerinte nem logikus. Azt is elmondja, miért. Reméljük, ezt csak valamiféle álértetlenség, mert annyira azért nem lehet nehéz összerakni a valódi okokat.

Az okok feltárására munkacsoportot hoztunk létre Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatójának vezetésével, megnézzük, milyen értékesítési és marketingeszközökkel tornászhatjuk feljebb a látogatottságot. Tegyük hozzá, sokan játszottak az elmúlt években vendégstadionokban, amíg a sajátjukat építették vagy felújították, ez sem segítette a stabil törzsszurkolói gárda kialakulását. De ha minden csapat birtokba veheti új otthonát, a modern környezet és a megfelelő kiszolgálás kimozdíthatja majd az embereket.”

A színvonal és a tévében nézés között azért nem találunk egyenes összefüggést, bár nyilván logikus lenne, hogy ha szar a meccs, akkor a tévében sem nézi meg a drukker, de azért egészen más otthon nézni, vagy akár háttér tévézni, miközben bármikor otthagyhatom, közben lehet vacsorázni, dumálni – és INGYEN VAN, Csányi úr, valamint nem fáznak, és mondjuk el tudnak menni wc-re is akár. Nem akarnak az emberek ezért fizetni, nemcsak azért, mert jó program, hanem sokan az elvek miatt sem.

Itt a teljes interjú.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.