Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mea culpázott az MLSZ elnöke, a boon.hu-nak nyilatkozó Csányi Sándor, aki nem fél, hogy leégünk az Eb-n.

Az elnökök természetesen elsősorban az Eb-kijutásról kérdezték, az ünneplésről, valamint a kockázatos döntéseiről, amit Dárdai, majd Storck kinevezésével hozott.

"Nem az volt a célom, hogy leértékeljem a hazai mestereket. A válogatott mellett korábban jó néhány magyar tréner is dolgozhatott, de nem túl nagy sikerrel. Ezért új utakat kerestem és kerestünk. Azon országok módszereit igyekeztünk átvenni, amelyek sikeresek Európában és a világon, miközben arra törekedtünk, hogy őrizzük meg a magyar labdarúgásra jellemző jegyeket. Ilyen a kreativitás, a technika, a küzdés és így tovább. Úgy látom, hogy az út felfelé vezet."

Az Eb-n nincs álomcsoportja. "Nincs értelme annak, hogy álmodozzak. Akiket kapunk, azokkal kell majd mérkőznünk."

Az NB I színvonalának emelkedésével és a látogatottság növekedésével kapcsolatban pedig ezt mondta:

"Az NB I-es bajnokság nívója javult, a tizenkettes mezőny ezt segítette elő. A csapatok megérdemelnék, hogy több néző legyen a lelátókon. Az elmaradás okait keressük: vizsgáljuk a televíziós közvetítések gyakorlatát, a klubok és a szövetség ezzel kapcsolatos tevékenységét.

A tizenkettes létszám szerinte bejött, ezen egyelőre nem változtatnak. "Az emelésen nem gondolkodunk, ez nincs napirenden."

A teljes interjút itt olvashatod el!

A magyar Eb-siker 220-szoros pénzt hozna, egy százast megér, nem?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.