Ezt nem láttuk jönni. De talán senki se.

A Mol Fehérvár délután hivatalosan bejelentette, hogy leigazolta a Herthától Dárdai Pál fiát, Dárdai Palkót. A 21 éves Palkó 12 alkalommal játszott a berliniek felnőtt csapatában és U20-as válogatott is volt. A berlini születésű szélsőt több nyugat-európai klub is vitte volna, így talán meglepő, hogy az NB I-et választotta.

Azt mesélte a molfehervarfc.hu-nak, hogy ez az ő döntése volt, az apja sosem szólt bele, mit tegyen, hova igazoljon.

„Gyerekkorom óta ismerem a fehérvári csapatot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Tisztában vagyok azzal, hogy elsősorban édesapám miatt lesz komoly hírértéke ennek az átigazolásnak, de immár azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét.

Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt, de a távoli jövőről egyelőre nem szívesen beszélek, az a lényeg, hogy a jelenben mi történik. A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Úgy vagyok vele, hogy a futballban a tettek előbbre valóak, mint a szavak, azt szeretném, hogy a teljesítményem beszéljen helyettem. Az biztos, hogy rengeteg munka vár rám, de a mi családunk sosem arról volt híres, hogy megrémül a kihívásoktó.”

Kovács Zoltán sportigazgató szerint Palkó az egyik legjobb futballiskolát járta végig, és fiatal kora ellenére biztos, hogy megfelelő versenyhelyzetet tud teremteni a csapaton belül. Azt külön kiemelte, hogy ballábas, pontrúgó játékos, amire szüksége van a csapatnak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy több lehetősége közül bennünket választott.”

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.