Dárdai Pál az M4 Sportnak nyilatkozott a Magyarország–Ausztrália felkészülési meccs előtt és után is helyzetjelentést adott a magyar fociról, valamint elemezte a találkozót.

Dárdain kívül nemigen van magyar szakember, aki nemzetközi szinten is elismert, aki hiteles. Érdemes odafigyelni rá, bár elsősorban nem nekünk, hanem a döntéshozóknak.

Elmondta:

  • Mivel limitáltak vagyunk, kell a csapatnak egy biztonságos rendszer, amit be kell gyakorolni, és ehhez idő kell.
  • Ahhoz, hogy működjön a csapat játéka, rengeteget kell együtt dolgozni.
  • Türelem.
  • A klubcsapatoknak jobban kell dolgozniuk, az utánpótlásban sokkal, de sokkal jobban, őszintébben és keményen kell venni a dolgokat ahhoz, hogy előrelépjen a magyar labdarúgás.
  • A magyar játékosoknak vág az agyuk, van játékintelligenciájuk, azt erőltetné egy igazi filozófia kialakításához.

Az ő korszakáról így beszélt:

Ezt próbálta megerősíteni más taktikai elemekkel. A jelenlegi együttes a Storck-féle csapat, ezeket a játékosokat ő nézte ki, ő rakta be válogatta be, bár a végén már az is szétcsúszott, széles és hosszú is volt. Össze kell gyúrni őket, de ez csak úgy működik, hogy a játékosok magukra szednek nemzetközi tapasztalatot, az Európa-ligában és a Bajnokok Ligájában játszanak, mert akkor könnyebb a szövetségi kapitány szerepe.

A meccs után:

„Látszott, hogy megtervezett, megkomponált a csapat futballja. A cserék talán megzavarták a társaságot, addig azonban kimondottan jól futballozott a válogatott.

Ő edzőként úgy látta, hogy Georges Leekens kapitány a párokra alapozott, és ez szerinte kimondottan jó döntés volt. A jobb oldalon Lovrencsics Gergő és Varga Roland duója jól működött, a másik oldalon Szabó János és Sallai Roland kettőse is hatékony volt, Vadócz Krisztián és Varga József pedig stabilitást adott a középpályának. Kleinheisler Lászlótól többet remélt, bár nem tudjuk, miért. Szerinte ebben a szerkezetben többet kellett volna megjátszania a szélsőket, hogy több veszélyes beadásra érkezhessen elöl Szalai Ádám, de erre nyilvánvalóan alkalmatlan Kleinheisler.

A mi vb-válogatottunk is fiatalokra építene, akárcsak Dárdai:

„A cserékről még annyit, hogy szívesen megnéztem volna néhány fiatalt, mire képes ezen a szinten, például Szoboszlai Dominiket, akiről jókat hallani külföldön is.”

M4Sport

Dárdai Pál: „Nemzetközi szinten limitált játékosaink vannak, s ahhoz, hogy a belőlük összeállított játék működjön, rengeteget kéne együtt dolgozzanak.Én anno a Pintér-csapatot kitöröltem és az...

Eközben "Oroszországban":

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon