Komoly izgalmak, majd a végén örömkönnyek a darts csapat-vb döntőjében

Skócia nyerte a darts csapat-világbajnokságot, egy nagyon izgalmas elődöntő és döntő után.

A Peter Wright–John Henderson skót kettős a négy között a címvédő walesiekkel játszott egy döntőmeccses párharcot, a címvédő nem került be a fináléba. A walesiek helyett azonban ott voltak a skótok és a másik ágról meglepetésre a nem kiemelt osztrák csapat, Mensur Suljovic és Rowby-John Rodriguez kettőse.

A finálé összességében komoly izgalmakat és helyenként nagyon magas színvonalú dartsot hozott. Az első egyes meccsen Suljovic simán legyőzte az elődöntőben remeklő Hendersont, majd Peter Wright egyenlített a páros meccs előtt. 3–0-ra is elhúztak párosban az osztrákok, Suljovic parádésan kiszállózott, a skótoknak azonban sikerült visszajönniük, a döntő legben Suljovic meccsnyilakat hibázott – három forduló után vezettek a skótok.

Jött a Wright–Suljovic egyes, az osztrák láthatóan nehezen tudott túllépni azon, hogy néhány perccel korábban párosban hibázott, Wright közben hozta a legeket, az ötödikben azonban a skót is megtorpant, hat meccsnyilat rontott el. A hatodik legben viszont már nem adott esélyt, az első lehetőségét kihasználta, ezzel megnyerte a meccset. Skócia pedig a döntőt, történetük során másodszor világbajnokok a skótok.

A díjátadó és az azt követő nyilatkozatok tele voltak érzelmekkel, Henderson és Wright elsírta magát, előbbinek ez volt az első igazán kiemelkedő tornagyőzelme.

A két elődöntő és a döntő összefoglalója:

(Fotó: PDC Twitter)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.