A nehéz anyagi helyzetben levő Dinamo Bukaresten a szurkolók segítettek, köszönetként a klub olyan mezt dobott piacra, amelyre felkerült kétezer drukker neve.

A Dinamo tradicionálisan az egyik legnagyobb román klub, az elmúlt évtizedben azonban komoly anyagi gondokkal küzdött, bajnokságot legutóbb 2007-ben nyert. A csapat jelene sem rózsás, gyakorlatilag a túlélés a cél.

A Dinamónak az egyik legerősebb, legjelentősebb szurkolói magja van a román futballban, és a drukkerek ezúttal is összefogtak, nagyjából 200 ezer eurót gyűjtöttek össze, majd adományozták kedvenc csapatuknak. És így sikerült kifizetni néhány tartozást, az alkalmazottak egy része ennek az összegnek köszönhetően kapta meg a júniusi bérét. Köszönetként pedig a Dinamo egy olyan különleges mezt dobott piacra, amelyen nagyjából kétezer szurkoló neve szerepel – azoké, akik pénzzel támogatták a bukarestieket.

A Dinamo Bukarest idegenbeli meze az idei szezonra

A Dinamo 3–2-es Voluntari elleni győzelemmel kezdte a román bajnokságot, érdekesség, hogy a tradicionálisan vörösben szereplő klub játékosai ezúttal zöld mezben futballoztak. Az elnök szerint ennek az oka az volt, hogy a vörös mezeket későn kapták meg, és egyszerűen nem volt idejük normálisan számozni azokat.

Meztémánál maradva:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.