Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Német Kupa nyolcaddöntőjében a Hertha a Dortmundhoz látogat, és nem ez Dárdai Pál kedvenc párosítása. De ma megtörhet az átok.

Nem annyira jó jel, hogy Dárdai Pál edzőként még nem tudta legyőzni a Dortmundot tétmeccsen (két döntetlen és három vereség a mérlege), de ha éppen most törik meg az átok, akkor rettentően nagyot kaszálhatsz.

A két csapat között csak egy pont a differencia a Bundesligában a dortmundiak javára, mondjuk az aktuális forma is inkább feléjük billenti a mérleg nyelvét.

Viszont! A nagyobb teher a Dortmund vállát nyomja: a bajnokságot elcseszték, vagyis elég soknak tűnik a 12 pont hátrány a megállíthatatlannak tűnő Bayern Münchennel szemben így félidőben, és a Bajnok Ligája sem lesz az, ahol kupát nyernek. Persze, pont ez fogja hajtani is őket a Német Kupa-nyolcaddöntőben, plusz az, hogy otthon játszanak, a 80 ezres, híresen félelmetes hangulatot kreáló saját szurkolótáboruk előtt.

A sorozat előző kiírásában az elődöntőben találkoztak egymással a csapatok, akkor dortmundiaknak jutott a finálé. Az aktuális bajnoki idény őszi fordulójában viszont 1–1 lett a vége a Signal Iduna Parkban.

Egy kicsit szívünkből is szólnánk, ha azt mondanánk, hogy ma megtörik az átok, és a Hertha Dárdai Pál irányítása alatt először legyőzi a Dortmundot. A realitás viszont inkább a hazai győzelemhez/továbbjutáshoz áll közelebb.

Akkor talán fogadnod is kéne, nem?

(Fotó: AFP)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.