Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Éles József, a Veszprém és a válogatott korábbi klasszisa szerint túl nagy a kabát a nevesincs Xavi Sabatéra. Meddig tartja még magán?

A korábbi világválogatott átlövő a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a Veszprém és Xavier Sabaté helyzetéről, ami most minimum rossz.

A Telekon Veszprém idén 10 pontot szerzett meg a lehetséges 20-ból a BL-ben, legutóbb a Barcelona három góllal győzött Veszprémben, ahova évekig csak statisztálni jártak az ellenfelek, arról nem beszélve, hogy az onnan érkező folyosói, öltözői pletykák alapján nagy a baj, nagyobb, mint azt gondolnánk.

Éles nem erről, hanem a szakmai részről beszélt, ami persze nyilván szorosan összefügg.

a neve sem csengett úgy a kézilabdában, mint mondjuk Vranjesé. Egy csapatnak fel kell néznie az edzőjére, ezt pedig Sabatéban nem láttam soha.

Persze azért a spanyollal tavaly BL-döntőt játszott a Veszprém, szóval utólag nem túl fair ilyeneket mondani, még ha elég valószínű, hogy igaz is. Gyanús, hogy a BL-trófea is meg lehetett volna mással 9 gólos előnyről, de ezek csak feltételezések.

Éles mondott mást is, ami érdekes:

Ha most én lennék az edző Veszprémben, duplán rányomnék a pedálra, hogy megmutassam, én vagyok az egyik legjobb a világon – ezzel is bizonyítva, hogy valamilyen szinten jogtalanul küldtek el.

Nagyot csalódnék Sabatéban, ha feladná, és úgy értékelné, hogy neki már teljesen mindegy.”

Éles szerint elképzelhető, hogy lesz váltás a kispadon, de Eklemovics Nikolát nem érzi alkalmasnak, ugyanakkor biztos benne, hogy "vannak olyan emberek, akik ezt a három vagy négy hónapot képesek lennének úgy átvészelni a csapattal, hogy nagyobb hatással lennének a mérkőzésekre."

De talán még idén is lehet ebből Final Four.

A Veszprém valószínűleg negyedik vagy ötödik helyen jut tovább, a másik csoportból azonban bárkit meg tud verni.

Nehéz megmondani a jelenlegi helyzetben, hogy bejutnak-e a négy közé, főleg annak tudatában, hogy nagyon jó csapatok vannak. Kulcsfontosságú, hogy Aron Pálmarsson mikor épül fel, hiszen ennek az együttesnek ő a motorja.

Innen nézve most úgy tűnik, inkább a következő sorozatra fókuszálnak, amikor még erősebb lesz a keret.

Olyan világválogatott épül Veszprémben, hogy lassan elvárás lesz a BL-győzelem, nem cél

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.