"Ellopták tőlem az Aranylabdát!"

Bár 2013-ban, tehát már öt éve volt, Franck Ribéry még mindig dühös, hogy nem ő kapta az Aranylabdát.

A francia középpályás tényleg nagyot ment 2013-ban, és a szezonjának, illetve az egész pályafutásának megkoronázása lett volna, ha megkapja a legjobbnak járó díjat. De nem kapta meg, amit azóta sem tud feldolgozni.

Az egyébként sokat háborgó francia középpályás érthetetlennek tartja, hogy Cristiano Ronaldo miért kapta meg, amikor félelmetes szezonja volt a Bayernnel, sőt CR-t vádolja lopással, ami azért túlzás, elvégre nem a portugál döntött.

 A saját országom nem állt mögöttem. A saját fülemmel hallottam, hogy a franciák azt mondják, Cristiano Ronaldónak kellene nyernie. A portugálok vajon szerették volna, hogy Messi vagy én diadalmaskodjak? Persze, hogy nem!”

Ribéry abban a szezonban 43 tétmeccsen 11 gólt szerzett és 23 asszisztot adott, a Bayernnel a bajnokságot, a Német Kupát, a német Szuperkupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte, majd az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnoki címet szintén bezsákolták. Ennek ellenére a harmadik lett az Aranylabda-szavazáson CR és Messi mögött.

(Egyébként három évvel korábban Andrés Iniestától lopták el ugyanezt a díjat, akkor Messi kapta, holott a spanyol a klubbal ugyanazt nyerte, de közben világbajnok lett, a vb-döntőben még egy győztes gólt is szerzett.)

Igaza van Ribérynek?

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon