Hatalmas meccsen jutott négy közé Wimbledonban az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős.

A duó eredetileg nyolcaddöntőt játszott volna kedden, de ellenfele, az Alize Cornet, Petra Martic francia, horvát páros sérülése és visszalépése miatt már a legjobb nyolc között vívott mérkőzést.

Az első szettet a hetedikként rangsorolt Nicole Melichar, Kveta Peschke amerikai, cseh kettős nyerte a negyeddöntőben, a folytatásban azonban már Babosék irányítottak. Ugyanolyan gyorsan kiegyenlítettek, mint ahogy hátrányba kerültek, majd a döntő játszmában korán brékelőnyt szereztek. Hét játékig őrizték is ezt az előnyt, de ekkor a rivális nyerte el az ő adogatásukat, majd 7:7-ig fej fej mellett haladtak a felek. Ekkor újabb brék következett, Babosék ismét előnybe kerültek, a szervajátékukban pedig 40–0-nél három meccslabdához jutottak, és ezek közül a harmadikat kihasználták.

Az idén Australian Open-döntős, Roland Garros-győztes magyar, francia duó tavaly a legjobb nyolc között búcsúzott a füvespályás londoni tornán. A női párosban kétszeres Grand Slam-győztes Babos Tímea Wimbledonban eddig kétszer döntőzhetett ebben a számban, de 2014-ben Mladenoviccsal, majd 2016-ban a kazah Jaroszlava Svedovával is alulmaradt.

Wimbledon, női páros, negyeddöntő:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)–Nicole Melichar, Kveta Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

(MTI; fotó: Mike Hewitt/Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon