Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A világranglista legjobb nyolc férfi játékosa (és párosai) csapnak össze az ATP-világbajnokságon Londonban. Az elmúlt közel tíz évet Federer és Nadal uralta: kérdés, idén véget ér-e egy korszak.

Federer, Djokovics, Tsonga, Del Potro, Murray, Tipszarevics, Ferrer, Berdych. Így fest a legjobbak névsora Londonban. A küzdelmek már a tegnapi napon elkezdődtek a Murray–Berdych és a Djokovics–Tsonga ütközetekkel. Mindkét esélyes nyert, igaz, meg kellett küzdeniük a sikerért.

Az év utolsó nagy tornájának legfontosabb kérdése, hogy az elmúlt években szinte egyeduralkodó 31 éves Federer képes lesz-e megvédenie címét, avagy ezen a versenyen megtörténik a korszakváltás, és beköszönt az olyan ifjú titánok uralma, mint Djokovics (25) és Murray (25).

Federer két hete Baselben Del Potrótól kapott ki, és már akkor is elkezdtek felerősödni a hangok, mely szerint ideje múlóban van, hamarosan az éhesebb, motiváltabb, fiatalabb versenyzők veszik át a helyét. Boris Becker sem rejtette véka alá azon véleményét, hogy ez a hatalomátadás akár már a londoni O2 arénában megtörténhet, de a 17-szeres Grand Slam-győztes bizonyára nem fogja a hálóba csapdosni a szervákat az ifjúság kedvéért.

Ha mégis Beckernek lesz igaza, akkor a Federer–Nadal rivalizálást felváltja a Murray–Djokovics párharcok sora, persze kérdés, mit szól majd ehhez Rafa Nadal. A spanyol sérülés miatt nem vállalta szereplést, úgyhogy ő jelenleg nem szerepel a képletben – az előrejelzések szerint a januári Australian Openen már ott lesz –, de a sokat említett Djokovics és Murray mellett a tornán szereplő másik öt játékossal is illik számolni, igaz, kritikusok szerint még hiányzik az az állandóság a teljesítményükből, ami az igazán kimagasló eredményekhez szükségeltetik.


Andy Murray hazai közönség előtt játszik, úgyhogy az ő meccsein a londoni november ellenére mindig forró lesz a hangulat. Az angol nyáron az olimpián éppen Federer elől happolta el az aranyat, a US Opent pedig Djokovics kárára húzta be szeptember elején, szóval izgalmas ütközetekre van kilátás.

A nyolc játékos két csoportra osztva küzd meg egymással. Kedden a Federer–Tipszarevics és Ferrer–Del Potro csata szerepel a menün. A döntőt november 12-én játsszák.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Kérjük vissza a válogatottba a legjobb magyart – Avagy a Huszti-levél ügy felnőtt megoldása

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.