Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Player a csoportkör minden fordulója előtt jelentkezik egy kis beharangozóval és persze nem maradhatunk ki a szellemi összecsapásokból sem. A sportrovat két szerkesztője megpróbál korteskedni az adott rangadó egy-egy együttese mellett. Tippelünk és persze elemzünk. Tarts velünk!

Az Európa-bajnokság csoportkörének talán legkomolyabb rangadója, de mindenképp a legnagyobb presztízzsel bíró ütközete a Spanyolország-Olaszország mérkőzés lesz. A spanyolok minden létező trónt elfoglaltak az elmúlt években válogatott szinten, a vb-címet épp a taljánoktól vették el két éve. A legutóbbi Európa-bajnokságot öt győzelemmel és egy iksszel tudták le. Vajon mit várhatunk a mediterrán derbitől?

Spanyolország

A spanyolok olyan ijesztő könnyedséggel masíroztak végig veretlenül az Eb-selejtezőkön, akár egy gólyalábas a százméteres gátfutáson. Verték a svédeket, a cseheket, a skótokat - de vajon ez annyit tesz, hogy a döntőbe is rózsaszín felhőcskéken szállnak majd?

Audrey-tipp

 Spanyolország – Olaszország 1-0

Nem feltétlenül. Anglia például olyankor szokott a legjobban felsülni, amikor veretlenül kvalifikál. Kérdés ugyanis, hogy a gólyalábas masírozás nem vált-e át a sztárjátékosok erőltetett menetévé. Mindenki szörnyen sokat vár a spanyolok válogatottól, amelyben egyesül a Barca és a Real színe-java, épp csak azt az apróságot hagyják figyelmen kívül, hogy úgy hiányozhat ennyi bajnoki és kupameccs után még egy Eb a lestrapált sztároknak, mint üveges tótnak a hanyatt esés.
A motiváció, az persze más kérdés: Xavinak és Xabi Alonsónak vélhetően ez lesz az utolsó Európa-bajnoksága, így ők nyilvánvalóan bizonyítani szeretnének, Torresnek itt a pompás lehetőség, hogy feledtesse a borzalmas szezont, amit maga mögött hagyott. Azonban ide a rozsdás bökőt, hogy az olaszok ellen olyan unalmas meccset játszanak majd, hogy a családtagok vinnyogva könyörögnek majd az elkapcsolásért. Sovány spanyol győzelem, Iniestáék semmivel se fognak több energiát kiadni magukból, mint ami ehhez kell.

Olaszország

Tom Cruise lényegesen könnyebb helyzetben volt a Mission Impossible című film négy részének bármelyikében, mint én most: magyarázzam meg, miért nyerhetnek az olaszok a spanyolok ellen?!

Oszi-tipp

 Spanyolország – Olaszország 2-0

 Azok az olaszok, akiknél momentán akkora káosz van (értsd: bunda), hogy az is felmerült, nem vesznek részt a tornán. Aztán végül csak Criscitót hagyták otthon. Na meg az esélyeket - a squadra azzurra jelentéktelenné vált, nincs ezen mit szépíteni. Elfogytak az egyéniségek. Hogyan rajonghatna egy nem olasz futballdrukker Diamantiért, Giaccheriniért, Ogbonnáért vagy Bonucciért, amikor korábban Paolo Rossi, Maldini, Baggio, Totti, meg Del Piero volt a kedvenc? Apropó, Del Piero: a mai olasz válogatott elsőszámú támadója a 21 éves, tökéletes példakép-prototípus, Mario Balotelli. A társa pedig a szívműtéten átesett, tehát épphogy visszatérő Antonio Cassano. És a csapatot még mindig a 33 éves, sosemvoltgyors Andrea Pirlo mozgatja.
Olaszország az előző négy felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett, rúgott gól nélkül. Akkor mi szól mellettük? Semmi. Vagyis de: a spanyolok hanyatlása. Mindent megnyertek, kiégtek, fáradtak és nincs Puyol, nincs a gólrekorder David Villa. Ebben bízhatnak, lehet elmorzsolni pár imát. Ja meg talán még Fernando Torres szól az olaszok mellett. A Chelsea-csatár nem sokat játszott idén, akkor se jól. Talán megússzák a kékek kapott gól nélkül.

C-csoport - SpanyolországOlaszország; június 10., vasárnap 18:00
Tv: m1, 17:05
Játékvezető: Kassai Viktor 

Stand up-tipp

Hajdú Balázst ráeresztettük az egyáltalán nem könnyű A-csoportra. Szerette.
Íme az első két meccs jóslata:
Lengyelország–Görögország 1-1 - Unalmas meccsen a bírók segítsége is kell a hazaiaknak az ikszhez.
Oroszország–Csehország 2-0 - Gólszerző: Vastyuk, Szergej

Európa-bajnokság, csoportkör - 1. forduló

 • június 8. 18:00 Lengyelország–Görögország - Player-tipp: 1-0
  Nyitómeccs, hatalmas felhajtás, hazai pálya. Talán ez egy gólt hozhat a lengyeleknek.
 • június 8. 20:45 Oroszország–Csehország - Player-tipp: 1-1
  A cseheknek rettenetesen kell teperni a pontokért, megszorongatják az oroszokat, akik csak ezután ébrednek majd.
 • június 9. 18:00 Hollandia–Dánia – Player-tipp: 2-0
  A hollandok olyan erősek, hogy a kispadra ültetik a selejtező és a Bundesliga gólkirályát. 6-0-s győzelemmel hangoltak.
 • június 9. 20:45 Németország–Portugália – Player-tipp: 2-1
  Könnyed lábujjgyakorlat lesz ez a németek számára, még ha nem is várunk gólözönt.
 • június 10. 20:45 Írország–Horvátország - Player-tipp: 0-1
  Az íreket láthattuk Pesten, nem jobbak nálunk. A horvátok viszont igen.
 • június 11. 18:00 Franciaország–Anglia - Player-tipp: 1-0
  Szegény angolokat még az ág is húzza - itt kezdődik majd a vesszőfutásuk.
 • június 11. 20:45 Ukrajna–Svédország - Player-tipp: 0-0
  Az ukránok otthon lesznek, de a fél csapat ételmérgezést kapott, a svédek ráadásul egy árnyalattal jobbak. Egy izgalmas 0-0?

Olvass el mindent az összes csapatról!
Nem tudod, hol nézd a meccseket? Segítünk!

Ha szeretnél fogadni a haverokkal a meccsekre, előbb tájékozódj az esélyekről!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.