Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Varga Dénesnek eltört az ujja, valószínűleg vége a vb-jének, ami hatalmas csapás a magyar válogatottnak, mert Varga a világ legjobb vízilabdázója.

Az olimpiai és világbajnok játékos a szövetség tájékoztatása szerint hétfőn, az Új-Zéland ellen 24–4-re megnyert nyitómérkőzésen szenvedett sérülést a lövő kezén, miután a rivális egyik játékosa – nem szándékosan – megrúgta az egyik ujját.

Varga Dénes kiválásával a válogatott az egyik legfontosabb játékosát veszítette el, ráadásul Märcz Tamás szövetségi kapitány dolgát nehezíti, hogy ilyenkor már nincs mód cserére, azaz egy emberrel kevesebbel számolhat a torna hátralévő részében.

„Kisebb törés van a kisujjban, emiatt nehézkes az úszás, a labdát sem tudja megfogni. Az ilyen sérülésnek általában három-négy hét a gyógyulási ideje. Remény mindig van, de egyelőre annak nagyobb a valószínűsége, hogy nem játszik már a világbajnokságon” – mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány.

A 32 éves világklasszis a csapattal marad, a medence partjáról segít társainak.

A magyar együttes legközelebb szerdán, közép-európai idő szerint 4.10 órakor, az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyolok elleni ugrik medencébe, a találkozó tétje a szinte biztos csoportelsőség lesz.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.