"Meghal a gyerek! Ott hal meg a medencében!"

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sincs más célunk a sorozatunk, a Re-Player update-elésével, mint egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy épp némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. És ebből nem maradhat ki Moussambani nagyjelenete sem – Eric, az angolna majdnem belefulladt a medencébe a 2000-es sydneyi olimpián.

Az olimpiák történetének egyik legkomikusabb jelenete egyértelműen Eric Moussambani vergődése volt. A Géza Elemér Q országból érkező úszó egyedül vágott neki a távnak, miután vetélytársait, Karim Barét és Farkhod Oripovot diszkvalifikálták érvénytelen rajtért. Így aztán az 1:52.72 perces ideje ellenére továbbjutást ért, hiszen megnyerte a futamot. Ez még önmagában is elég komikus, ám a 100 méteres haldoklást a zseniális Knézy Jenő adáson kívül kommentálta, és egészen pazar lett.

"Géza, Elemér Q." Még Knézy, a valaha volt egyik legtájékozottabb sportkommentátor sem tudta hova tenni a sportolót, az országot sem tudta beazonosítani. Egyébként Egyenlítő-Guineából érkezett Eric, és egy hotel medencéjében készült fel az olimpiára, amely tízméteres volt. Knézy olyan mondatokkal és olyan varázslatos hangulattal ajándékozott meg minket, ami miatt még így bő tizenkét év után is potyognak a könnyeink a videót látva.

"Meghal, nem tudja végigúszni!"

Hiányzik Knézy Jenő!

Még egy apró adalék: Eric 2012-ben Egyenlítői-Guinea úszóválogatottjának edzője lett.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon