Henry Cejudo a légsúlyú öv után a UFC harmatsúlyú vb-címét is megszerezte a UFC 238-as gáláján.

A 2008-as pekingi olimpián birkózásban olimpiai bajnok Cejudo tavaly nyáron sokkolta az MMA-világot, miután egy eléggé vitatható pontozásos győzelmet aratott a súlycsoportoktól függetlenül egyik legjobb MMA-snak tartott Demetrius Johnson ellen.

Ezután Cejudo KO-zta a szintén esélyesebb és azóta doppingvétségen ért TJ Dillashaw-t. Most pedig légsúlyú bajnokként egy súlycsoportot fellépett és Marlon Moraes ellen meccselt a harmatsúlyú világbajnoki címért.

Az esélyesebb Moraes kezdte jobban az ötmenetes bunyót, az első öt percben az erős rúgásaival Cejudo gyakorlatilag semmit sem tudott kezdeni, ezek után azonban taktikát váltott, közelebb került a fáradó Moraeshez, és a harmadik menet végén a földön befejezte a meccset:

Cejudo ezzel a UFC történetének negyedik olyan versenyzője (McGregor, Cormier és Nunes után), aki egyidejűleg két súlycsoportnak is a bajnoka.

A UFC 238 másik címmeccsén a női harmatsúly legjobbja, Valentina Sevcsenko egy brutális fejrúgásos KO-val védte meg világbajnoki övét:

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon