Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az angol bajnok valószínűleg nem védi meg a címét, Guardiola csapatának olyan gondjai vannak, amelyek a BL-szereplésre is hatással lehetnek.

A Manchester City hétvégén hazai pályán kikapott a városi rivális Unitedtől, ez volt 16 forduló alatt a negyedik veresége a Citynek, Guardiola csapata már 14 ponttal van lemaradva az első Liverpool mögött:

A meccs után a spanyol edző meglepő módon azt mondta, lehetséges, hogy jelenleg egyszerűen képtelenek felvenni a versenyt a legjobbakkal:

A Sky Sports készített egy elemzést a Man. City jelenlegi helyzetéről, amiben összeszedték a gyengébb eredmények okait. Ezeket foglaljuk most össze:

  • Az Opta várható bekapott gólok statisztikái szerint a Citynek az elmúlt három évben a legjobb védelme volt, ez megváltozott a szezonban, most már csak a negyedik legjobb védelem a Cityé.
  • A United ellen (is) feltűnően meggyűlt a City gondja a kontrákkal, ez is újdonság tavalyhoz képest, az előző szezonban kontrából egyetlen gólt sem kapott a bajnok.
  • Laporte kiesésével Fernandinhónak a védelemben kell játszania, így a középpályán Rodri a szűrő, a Sky szerint a nyáron igazolt spanyol egyelőre nem tudja védekezésben azt a minőséget hozni, amit a brazil. Erre megoldás lehet, ha Laporte visszatér a védelembe, és Fernandinho többször játszhat a középpályán, akár Rodrival is párban.
  • A City labda nélküli játéka, letámadásának az intenzitása is visszaesett. A középpályán alapembernek számító David Silva láthatóan kevesebb labdát szerez, mint a korábbi években. Guardiola rendszerének a lényege, hogy a csapat együtt védekezzen és együtt támadjon, ez az egységesség sem ugyanolyan, mint tavaly.

A Sky Sports szerint megoldás lehet a City jelenlegi problémáira Laporte visszatérése, és a középpályának plusz energiát adhat Phil Foden, ha több lehetőséget kap. Először viszont a kontrák elleni védekezést kell rendbe raknia Guardiolának, mert ez a csapat legnagyobb problémája. És ez olyan gond, ami a Bajnokok Ligájában is döntő lehet a City sikerességének szempontjából.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.