Federer fű alatt megint világelső lehet

Miközben a fél világ a focivébére figyel, a tenisz is átköltözött a fűre, Fed pedig már nyert is két meccset Stuttgartban.

Érthető, hogy most mindenki Ronaldo mesterhármasáról, meg a Messi fejéhez szegezett pisztolyról beszél, de közben azért zajlik az élet a teniszpályán is. Méghozzá füvön, Federer kedvenc borításán. A svájci klasszis kihagyta a teljes salakszezont, azaz a téli szünetnél is hosszabb ideig pihent - ennek ellenére máris csupán egy meccsre van attól, hogy ismét világelső legyen.

Fed kissé rozsdásan kezdte a stuttgarti tornát, szetthátrányból verte idősb Zverevet, majd a második körben 6:4, 6:4-re verte az argentin Guido Pellát.

Mivel Nadalnak rengeteg pontot kellett megvédenie a salakszezonban, hiába nyert Garrost, csak száz pont az előnye a ranglistán. Ez pedig azt jelenti, hogy ha Fed az elődöntőben elveri Kyrgiost, a saját rekordját megdöntve megint a valaha volt legidősebb világelső lesz.

De azért a rebellis ausztrállal nem árt vigyázni, mert már-már pofátlan ütésekre képes a pályán:

Meglepő módon Federer és Kyrgios egymás elleni mérlege 1-1, ráadásul mind a hat szettjük tie-breakbe torkollott. Federer Stuttgartban még nem gondolt az esetleges újabb világelsőségre, de

Ki tudja, talán csak egy meccs, és ismét úgy beszélhetünk a svájciról, mint...

Az ember, aki megérintette a tökéletességet - Roger Federer-sztori - Roadster

Roger Federer talán tényleg egy másik dimenzióból érkezett közénk, ám ez minket nem akadályoz meg abban, hogy megpróbáljuk felfejteni a titkait. Roger Federerről nem könnyű bármit is állítani, mert még azzal is korlátozzuk, ha azt mondjuk: minden idők legjobb teniszezője. Merthogy Goran Ivanisevicsnek van igaza, aki szerint Federer sportágtól függetlenül minden idők egyik legnagyobb sportolója.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon