Előbb önmagát kellett legyőznie, aztán jöhetett Coric - és mindkettő kegyetlen nehéz feladat volt. Végül meglett a rekord, olyan sorozattal kezdte az évet, mint még soha.

Hihetetlen meccset játszott Roger Federer a mindössze 21 éves Borna Coriccsal az Indian Wells-i tenisztorna elődöntőjében; nem ment neki a játék, miközben ellenfele szárnyalt.

Igen ám, de Federer valahogy összekaparta magát, a hatodik bréklabdáját végre kihasználta, így előbb a szetten belül egyenlített, aztán a meccsen is. Jöhetett a döntő játszma.

Federer fonájka azonban a harmadik szettben kezdett összeállni, akadozott tehát Coric alaptaktikája, a döntő játszma vége felé pedig elkezdett hibázgatni.

Federer egyenlített, majd egy elképesztő magabiztos adogatójátékot hozott, a végén látványos rövidítéssel zárva le a gémet (5:4 oda). Utána fogadóként fejezte be a meccset a svájci, akiről nem a rakkolós, fogcsikorgatva küzdős tenisz jut az eszünkbe, de ezen a napon erre volt szüksége a győzelemhez - és megcsinálta.

Soha ennyire jól nem kezdett évet: 17-0-s sorozatnál jár, 24 évesen 16-0-ig jutott, és már biztosan legalább két hétig világelső marad.

És talán zsinórban a harmadik tornagyőzelem is meglesz, de ahhoz az idén pazar formát futó Juan Martin Del Potrót kell legyőznie. Az argentin 6:2, 6:3-ra verte a második elődöntőben Milos Raonicot.

Az ember, aki megérintette a tökéletességet - Roger Federer-sztori - Roadster

Roger Federer talán tényleg egy másik dimenzióból érkezett közénk, ám ez minket nem akadályoz meg abban, hogy megpróbáljuk felfejteni a titkait. Roger Federerről nem könnyű bármit is állítani, mert még azzal is korlátozzuk, ha azt mondjuk: minden idők legjobb teniszezője. Merthogy Goran Ivanisevicsnek van igaza, aki szerint Federer sportágtól függetlenül minden idők egyik legnagyobb sportolója.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon