A nyolcszoros wimbledoni bajnok Roger Federer nem sok esélyt adott Rafael Nadalnak a második elődöntőben.

40. alkalommal játszott egymás ellen Roger Federer és Rafael Nadal, Wimbledonban azonban legutóbb tizenegy éve találkoztak, akkor minden idők egyik legjobb Grand Slam-döntőjében a spanyol nyert.

Az 53 percig tartó első játszma rövidítésben dőlt el, mindketten magabiztosan szerváltak, kevés volt a szoros játék. Federer tűnt a dominánsabbnak az első játszmában, amit végül egy erős hajrának köszönhetően 7:6-ra megnyert.

A második szett elején mindketten jobban fogadtak, mindkettőjüknek voltak lehetőségei, végül 2:1-nél Nadal breakelt. Ezután meg percek alatt behúzta 6:1-re a játszmát. Federer rengeteget hibázott (21 ki nem kényszerített hibát ütött, az első szettben csak tízet), míg Nadal minimálisan emelni tudta játékának a szintjét.

A harmadik szett ismét egy fordulattal indult, Federer összekapta magát, hamar elvette Nadal adogatását, majd breaklabdákat hárítva hozta a sajátját és elhúzott 4:1-re. A lendülete kitartott egészen a játszma végéig, domináns tenisszel 6:3-ra megnyerte a szettet.

Nadal a negyedik játszmában sem tudott igazán váltani, rögtön hátrányba került, ahonnan már nem sikerült visszajönnie. Az utolsó néhány játékban szenzációs színvonalon teniszeztek mindketten, Federer végül az ötödik meccslabdáját tudta értékesíteni, 6:4-re nyerte a szettet.

Wimbledon on Twitter

The moment @rogerfederer reached his 12th #Wimbledon final... https://t.co/AJrP3yYCns


Ami azt jelenti, hogy pályafutása 12. wimbledoni fináléját játssza Roger Federer, vasárnap a kilencedik bajnoki címéért fog pályára lépni.

A másik ágon nem történt meglepetés, a címvédő és világelső Novak Djokovic négy játszmában legyőzte a spanyol Bautista-Agutot.

Wimbledon, férfi elődöntők

Federer (2.)–Nadal (3.) 7:6, 1:6, 6:3, 6:4
Djokovic (1.)–Bautista (23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2

(Fotó: Getty Images)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon