Fradi-igazgató: Nagyjából nyolc pont az, amit nem kaptunk meg

A Fradi előbb videós összeállításokkal jelezte, hogy sérelmezi a játékvezetői hibákat, most pedig Orosz Pál nyilatkozott a hivatalos honlapnak.

Tétetelesen is említ sérelmeket, amik egyébként valóban feltűnő tévedések voltak.

Aki látta ezeket a meccseket, pontosan tudja, miről van szó. Elfogadom, hogy a játékvezetők tévedhetnek, de talán nem véletlen, hogy már ennyien vannak egy mérkőzésen a pályán és a pálya mellett. Pont az volt a cél, hogy az ilyen tévedéseknek a lehetőségeit minimalizálják, ezért emelték meg a játékvezetők létszámát. Nem véletlenül van alapvonali játékvezető, hanem azért, hogy például amikor Dibusz Dénes bemutatja az év védését, akkor ne tizenegyest ítéljenek ellene, még akkor sem, ha a játékvezető esetleg messze az akció mögött van.

De mondhatom azt az esetet is, amikor a Debrecen elleni meccsen Bödét úgy felrúgta Tőzsér, hogy még Jovanovic is elesett, mégsem rúghattunk büntetőt.

Állandóan arról beszélünk, magyar és nemzetközi szinten egyaránt, hogy szorítsuk vissza a játékosok szimulálását. Mégis, amikor Paintsil nem esik el, miközben hátulról rángatják a tizenhatoson belül, akkor nem kapunk tizenegyest a Videoton ellen.

Mind-mind elfogadhatatlan játékvezetői döntések, akárcsak amikor Gorriaran egy ütközés után lepattan a nála 20 kilóval nagyobb Juhász Rolandról, és a játékvezető szerint „szimulálásért” megkapja a második sárga lapját és ezzel kiveszik őt a következő, Vasas elleni meccsből, mert eltiltják a kiállítás miatt egy mérkőzésre.

Orosz szerint ezek egyértelműen befolyásolhatják a bajnokság végkimenetelét:

Be kellene rúgnunk a helyzeteinket...? Kétségtelen tény, de a kihagyott helyzetek olyan meccsszituációk, amelyeknek semmi közük a bírói tévedésekhez. Sehol nincs leírva az, hogy a Fradinak két góllal többet kell rúgnia ahhoz, hogy megnyerje a mérkőzését. Épp elég lett volna 1–0-ra nyerni Kispesten, azért is megkaptuk volna a három pontot. Hasonló a helyzet a Debrecen vagy a Videoton elleni mérkőzéssel.

Persze Orosz szerint nincs szándékosság a hibák mögött, de ebben a szezonban ez elég sűrű volt.

Nyilván azt sérelmezi a Fradi, hogy ha ezek az egyértelmű hibák nincsenek, vagy jóval kevesebb van, akkor most nem hátrányban lennének, hanem akár előnyben is.

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon