A Fradi nagyot húz, kétmillió eurós ukrán válogatottal erősít

Az NB I legértékesebb játékosa lesz a Sahtar Doneckből érkező szélső.

Az NB I legjobb játékosa és gólkirálya, Davide Lanzafame után egy még értékesebb focista is csatlakozik az Európa-ligára készülő Ferencvárosba, közölte az ukrán sajtó:

a négyszeres ukrán válogatott Ivan Petrjak a Sahtarből érkezik egy évre kölcsönbe.

A 24 éves Petrjakot 2015-ben a legjobb U21-es labdarúgónak választották meg, később a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. A 171 centis játékos leginkább balszélsőként lépett pályára. 2016-ban érkezett a Doneckhez a Zorja Luhanszktól, de azt a a szezont még a Luhanszkban töltötte kölcsönben: 28 meccsen 5 gólig és 8 gólpasszig jutott. Az Európa-liga csoportkörében minden meccsen pályára lépett, játszott a Manchester United, a Fenerbahce és a Feyenoord elleni is.

2017-ben a Sahtarban játszott, Fonseca edző főképp jobbszélsőként vagy jobbhátvédként számított rá edzője. A Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett a Manchester City elleni idegenbeli meccsen, igaz, csak egy percre.

Petrjak a Transfermarkt szerint 2 millió eurót ér, ezzel magasan az NB I legértékesebb játékosa lesz – Lanzafame 1,5, Gorriarán és Marko Scsepovics 1,2 millióra van beárazva.

Sigér Dávid, Abraham FrimpongMatías RodríguezKjarten Henry FinnbogasonDavide Lanzafame és Marcel Heister után Petrjak a Fradi hetedik nyári igazolása.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon