Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Fucsovics Márton már az első nap kiesett a US Openen.

Nem volt egyszerű dolga az utóbbi időben gyengébb formában teljesítő Fucsovics Marcinak, az első körben megkapta a 17. kiemelt Nikoloz Baszilasvilit, persze a grúz még így is verhetőbb ellenfélnek tűnt, mint tavaly Djokovic.

A jelenleg a világranglistán 64. helyen álló Fucsovics pazarul kezdett, az első játszmát 6:3-ra behúzta, utána viszont már sajnos a grúz ellenfele dominált, viszonylag simán megnyerte a második és harmadik szettet. Fucsovics azonban fordítani tudott, 45 perc alatt kiegyenlített, az ötödik szett döntött.

Ahol rögtön breakelőnybe került Fucsovics Marci, sőt labdája volt a 4:1-hez is, de Baszilasvili végül hozta a szerváját, utána pedig breakelt, 5:3-nál meg már a meccsért adogatott, a vége 6:3 lett.

Fucsovics Márton tehát előbb szettelőnybe került, majd 2:2-re kiegyenlített, az ötödik játszmában pedig közel állt a győzelemhez, végül azonban sajnos nem jött össze a bravúr.

Fucsovics az AusOpenen és Wimbledonban a második körig jutott idén, a Roland Garroson és a US Openen az első körben kiesett. Márciusban még a világranglista 31. helyén állt, az utóbbi időben azonban nem jöttek az eredmények, így kicsúszott a top 50-ből. Idei mérlege 19 győzelem, 22 vereség.

US Open, férfi egyes, első kör
Fucsovics Márton–Nikoloz Baszilasvili 6:3, 4:6, 2:6, 6:3, 3:6

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.