Nem vár könnyű feladat Fucsovics Mártonra a dohai férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében, de legalább itt a lehetőség, hogy visszavágjon Novak Djokovicsnak.

Dohában Fucsovics két szetteben, 6:3, 6:2-re legyőzte a román Marius Copilt az első fordulóban, így a legjobb 16 közé jutott, ahol a világelső Djokovics lesz az ellenfele, aki bosnyák Damir Dzumhurt győzte le 6:1, 6:2.

Ami már biztos: Fucsovics a meccs kimenetelétől függetlenül egy helyet már biztosan javít a világranglistán, vagyis a 35. helyre lép elő, ami új karriercsúcs. Ha pedig nyerne, akkor a TOP30-ban találhatja magát jövő héttől.

Fucsovics egyébként párosban már a negyeddöntőnél jár az argentin Guido Pellával oldalán, ahol a Santiago Gonzalez, Aisam-Ul-Haq Qureshi mexikói, pakisztáni kettőssel meccsel majd.

Már találkoztak egymással

A legjobb magyar teniszező augusztusban rendesen meglepte Djokót a US Open első körében: Fucsovics olyanannyira egyenrangú ellenfele volt a szerbnek az első három játszmában, hogy még szettet is tudott nyerni ellene. Végül a bravúr nem jött össze, de egy szoros és élvezetes meccs igen – a realitás az, hogy most is ebben reménykedhetünk leginkább.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon