Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy francia groteszk rövidfilmet láthattunk a Rennes–Marseille Ligakupa-meccsen.

Az egész nem volt több három percnél, de gyanús, hogy futballtörténetire sikerült. Történt, hogy a 62. percben a Rennes támadott 2–1-es vezetésnél, és a középpályásuk, Benjamin André jó 25-ről rábikázta. A lövése a lécen csattant, onnan pedig bő fél méterrel a gólvonal elé pattant. Ment is tovább a játék, senki, így a hazaiak sem szóltak egy szót sem, azonban egy valaki máshogy látta – akárcsak a Barca meccsén.

Igen, az asszisztens, aki mindenki meglepetésére felemelte a zászlót. Erre Johan Hamel játékvezető kikocogott hozzá, átbeszélték, mit látott, majd hitetlenkedő fejjel sétált vissza, láthatóan halvány gőze sem volt, mit kéne ítélni. Nem is ítélt, de úgy tűnt, meg kéne adnia a nem gólt. Erre persze ünnepelni kezdtek a hazaiak, a lelátó tombolt, a marseille-iek értetlenkedtek. Akárcsak a riporterek, akik ugye látták, hogy majdnem egy méterrel a gólvonal elé vágódott vissza a labda.

Miközben a spori töprengett, lezajlott egy csere, ami arra jó volt, hogy időt húzzon, hátha kitalálja, mi legyen. De a játékot nem indította újra, bölcsen.

Aztán úgy döntött, ez bizony nem gól! Három perc kellett ehhez.

Megvitattuk a történteket az asszisztenseimmel, előírás szerint. Nem adhatok gólt, ha kételyeim vannak. A távolság a labda és a gólvonal között túl nagynak tűnt. Ilyen körülmények között nem ítélhettem gólt, maradtam az első benyomásomnál. Nyilvánvaló volt, hogy a labda nem ment át a gólvonalon, ezt mondtam az asszisztenseimnek“ – nyilatkozta a Canal+ -nak.

Az már csak apró érdekesség, hogy annyira elveszítette a fonalat a bíró, hogy bedobással folytatódott a meccs, pedig ő támadás közben állította meg azt. Szétedett, szétestek.

Ez kicsit később egy újabb bakiban öltött testet, az OM-csatára, Mitroglou ugyanis fejelt egy gólt, amivel egyenlítettek... volna, de nem adták meg, pedig bőven nem volt les. Szerencséjükre végül Valére Germain tényleg egyenlített, igaz tizenegyesekkel a Rennes ment tovább.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.