"Gyere, a kurva anyád!" – Emlékezés Mészöly reality show-jára

Mondják, a nosztalgia felmelegít. Nekünk sem volt más célunk anno a sorozatunkkal, a Re-Playerrel, mint egy csipetnyi borzongást, egy leheletnyi sóhajt, vagy épp némi nevetést csempészni a szürke, munkás hétköznapokba. A legjobb részeket elő is vesszük, mert emlékezni jó.

Most 1981-be repülünk vissza, és nevetni fogunk, legalábbis bízunk benne, hogy nem megbotránkozást szül Mészöly Kálmán foci reality show-ja, leginkább kisípolni való mondatokkal.

Ez a szűk tízperces videó nem különösebben igényel kommentárt, bármit is írnánk, javítani nem tudunk az élményen. A tények: a Népstadionban rendezett Magyarország–Norvégia világbajnoki selejtezőre bemikrofonozták az akkori szövetségi kapitányt, Mészöly Kálmánt, akinek emellett természetes kamerák is figyelték minden mozdulatát. Még az öltözőben elhangzottakat is hallhatjuk. Nem tudni, kinek és milyen megfontolásból jutott az eszébe a korszakos ötlet, de elég merész vállalás volt. Épp azt a Mészölyt, aki egyrészt nem a visszafogott modoráról híres, másrészt nem is feltétlenül a választékos kommunikációról. És még a mester hurutos köhögését is hallhattuk.

A harmadik részben a "Hát ilyet nem is basztam, baszd meg..." eléggé epikus, de a taktikai utasítások is ütnek: "Keményen, határozottan, nincs izé!" Világos. Arról nem beszélve, hogy a magyar góloknál elszabadul a pokol, Mészöly a nézők felé kurvaanyázik, majd a stáb tagjainak is, Mezeyt a "Gyere, a kurva anyád!" örömittas felkiáltással kapja a keblére. Arra nem könnyű magyarázatot találni, mi indokolja minden gólnál a kurvaanyázást, de fogjuk a mérhetetlen izgalmakra.

Igen, tudjuk, hogy sok és hosszú a négy (öt) kisfilm, de szánj rá némi időt, garantáltan jól fogsz szórakozni.

A meccset egyébként Bálint, Fazekas és Kiss László két góljaival 4–1-re megnyertük 68 ezer fantasztikus szurkoló előtt.

Íme a best of:

És az összes rész, csak hogy meglegyen egy helyen:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon