Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó az irány?

Szerető Krisztofer a Stoke-ot hagyta ott a Fradi kedvéért, most egy újabb magyar tehetség költözik haza:

A fiatal támadó a Honvédtól került Amszterdamba 2017-ben.

Persze nem elsősorban az előrelépés volt a cél, mindkettőnek mennie kellett: a 18 éves Schönnek eredetileg 2019 júniusában járt volna le szerződése az Ajaxnál, azonban ezt a múlt héten közös megegyezéssel felbontották, így az MTK ingyen szerezte meg.

A szélső az elitkörbe jutott magyar U19-es válogatott alapemberre volt, az Ajax színeiben pedig az ifi BL-ben is pályára lépett. Schön a szerződés aláírását követően elmondta, hogy egy 18 éves focistánál az egyik legfontosabb dolog, hogy helyesen mérje fel a lehetőségeit a felnőtt futballba való átmenet során.

Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója így nyilatkozott a transzferről:

„Szabolccsal már az ősz közepe óta kapcsolatban álltunk. Az MTK Budapest célja az, hogy olyan tehetséges magyar fiatalok is futballozzanak a keretben, akiknél reális esély van az NB I-es, majd a nemzetközi karrierre. Elsősorban a saját akadémiai képzésünkre alapozunk, de nyilván vannak olyan esetek, amikor szívesen igazolunk már felnőtt korba érő játékost. Fontos, hogy nem garantált játéklehetőséget kínálunk, hanem esélyt a játéklehetőségre, ami egy fiatal labdarúgónál mindennél többet ér a felnőtt labdarúgásba való belépéskor.

Az MTK egyébként néhány napja adta el Schäfer Andrást az olasz elsőosztályú Genoának egymillió euróért.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.