Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Cristiano Ronaldo négy évre aláírt a Juventushoz, ami óriási fogás a torinóiaknak. Hol fog játszani a portugál? Milyen formációban lép pályára a Juve? Kik lesznek Ronaldo társai? A goal.com írása alapján erre próbálunk választ adni.

Rögtön felmerül az egyik legfontosabb kérdés: mi lesz Gonzalo Higuaínnal? Az argentin anno a Real Madridban Ronaldo csapattársa volt, de mennie kellett, mert a madridiak Benzemát preferálták inkább. Jelenleg 7,5 millió eurót keres és már 30 éves, vagyis ha a Juventus vissza akarja fogni a kiadásait, akkor vélhetően őt próbálja meg eladni. Dybala távozására jóval kevesebb az esély, fiatalabb és értékesebb játékos, rá lehet építeni a jövőt.

Ha viszont Higuaín marad, akkor a kétcsatáros és a 4–3–3-as felállás is elképzelhető. Utóbbi esetben nyilván Ronaldo nem klasszikus szélsőt játszana, gyakran tűnne fel a kapu előtt, hasonló lenne a szerepe, mint a korábbi reálos éveiben.

A kezdőkben természetesen lehet változás. A kapuban helyet kaphat Perin, és a védelem is képlékeny: Alex Sandro nem biztos, hogy marad, és egyelőre az is kérdésesnek tűnik, hogy Chiellini mellett ki lesz a másik belső védő. 

  • Ronaldo és Higuaín a két csatár:

Ronaldo–Higuaín

Dybala

Matuidi–Pjanic–Can

Alex Sandro–Chiellini–Benatia–Cancelo

Szczesny

  • Egy csatár, Ronaldo és Dybala szélen:

Ronaldo–Higuaín–Dybala

Matuidi–Pjanic–Can

Alex Sandro–Chiellini–Benatia–Cancelo

Szczesny

Ha Higuaínnak nem lesz maradása, akkor Ronaldo egyetlen csatárként is kezdhet 4–2–3–1-es felállásban. Vagy itt is él a 4–3–3-as opció: Ronaldo középen, a szélen Dybala és Douglas Costa. Mindkét alternatíva simán elképzelhető, hiszen Cristiano Ronaldo az elmúlt években már szinte csak a kapu előtt játszott, ott tudott hatékony lenni. És ebben az esetben is azt próbálná kiaknázni Allegri, amiben a legjobb: a gólszerzés.

  • 4–2–3–1:

Ronaldo

Manduzkic–Dybala–Douglas Costa

Matuidi–Pjanic

Alex Sandro–Chiellini–Benatia–Cancelo

Szczesny

  • 4–3–3:

Dybala–Ronaldo–Douglas Costa

Matuidi–Pjanic–Can

Alex Sandro–Chiellini–Benatia–Cancelo

Szczesny

Az elmúlt években Allegritől nem állt messze esetenként a háromvédős rendszer sem. Ebben az esetben Ronaldo és Dybala lehetne a két támadó: egy vérbeli góllövő, mellette meg egy olyan játékos, aki képes előkészíteni, de ha kell, beveri a helyzeteket is.

  • 3–5–2:

Ronaldo–Dybala

Alex Sandro–Pjanic-Matuidi–Can–Cancelo

Chiellini–Benatia–Caldara

Szczesny

Összességében tehát egyértelmű, hogy Allegrinek elég sok opciója lesz. Az éppen aktuális ellenféltől függően változtathatja a csapat felállását és taktikáját. Ennek ellenére igazi kihívás Ronaldo beépítése, hiszen már egy kész csapatba érkezik egy olyan futballista, aki abszolút alfahím lesz, vélhetően azt várja el, hogy a csapat az ő stílusához igazodjon. A Juve-edző dolga tehát az, hogy megtalálja a lehető leghatékonyabb felállást, mindezt úgy, hogy az egók is rendben legyenek, és a kulcsjátékosok úgy hozzák ki magukból a maximumot, hogy közben teljesítményükkel a csapatot segítik.

Jó döntés volt Ronaldo leigazolása?

 

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.