Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Miután két tizenegyest is kihagyott Hollandia az elődöntőben, Argentína jutott a vb-döntőbe. De tényleg kettőt hagyott ki? Ha Vlaar lövése mégis bement, mi lett volna a párharc kimenetele? Furcsa videók bukkantak elő, amiket az élő adásban nem is láttunk.

Új és határozottan fordulatos fejlemény, hogy a tévé előtt ülve lemaradtunk egy apró részletről a holland–argentin elődöntő tizenegyesei közben. Mi azt láttuk, Ron Vlaar lövését kivédte Sergio Romero, a holland magába roskadt, a kapus pedig örömködött. Azt viszont nem láttuk, hogy eközben a labda önálló életet élt, és elindul a kapu felé.

Itt jól látszik, hogy a kapusról kipattanó labda gellert kapva ér földet, és visszafelé pörögve elindul a gólvonal felé. Vlaar szomorúsága hirtelen reménybe csap át, pillanatra reklamál a spori felé, aztán újra feladja és fogja a fejét. Láttunk már ilyen gólt tizenegyesből, eléggé meg is döbbentünk, de azért az nem vb-elődöntőn volt.

Elég tisztán látszik azonban, bár nem perdöntő a fenti két videó, hogy eleve nem haladt át a labda teljes terjedelmével a vonalon, másrészt meg lehet, hogy Vlaar válla hozzáért a labdához, ami eleve kizárja, hogy szabályos legyen, ha esetleg mégis áthaladt. Mindenesetre mi nem is érzékeltük, mennyire pici hiányzott ahhoz, hogy a vébék történetének legfurább tizenegyesét lássuk.

Ez viszont perdöntő. Ha nincs a vonalnál pici gödör, Hollandia első tizije mégse marad ki:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.