Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt arról, hogy Hosszú Katinka egyre közelebb van a legjobbjához.

Ez most is látszott a világkupán, nézze vissza mindenki azt a 100 vegyest és 200 pillangót!

Nekünk ez a megnyugtató igazán, mert maga az életkora az olyan, amiben az ember a csúcson van” – nyilatkozta Sós Csaba Katinkáról.

Arról is beszélt a kapitány, mennyit változott a helyzet azóta, hogy nehéz volt a Katinkával való kommunikáció:

Homlokegyenest az ellenkezője lett. Nem akarom meglovagolni ezt a történetet, Katinka edzőjével, Petrov Árpival hosszú idő óta jó viszonyban vagyok, Katinkától függetlenül is tartottuk a kapcsolatot. Őt a nap 24 órájában bármikor felhívhatom, ez a probléma alapvetően megszűnt. Ez sokkal kényelmesebb, mert akkor, amikor egy e-mailemre nem reagálnak, nem válaszolnak, vagy nem keresik velem a kommunikációt, akkor nyilvánvalóan, nem akarom megfogalmazni, hogy az én irányomba ez milyen magatartás. Az ember az ilyennek önmagában nem örül, és nem szolgáltattam rá semmilyen okot. Igaz, nemcsak én, ezzel más is így volt, és aki rájuk akart telepedni, az nem járt jól.

Azt is elmondta, az úszásban az eredmény folyamatosan jön, 1970 óta két olyan világesemény volt, ahol a magyar úszósport nem nyert érmet, az egyiken (1984-es olimpia) nem is nyerhetett. Az, hogy minden körülmények között sikeresek a magyar úszók, a kapitány szerint az edzőknek köszönhető elsősorban.

Itt az edzők folyamatosan dolgoztak. Lehet, hogy kívül egyesek balhét keltenek, még akkor is, ha esetleg igaz, de attól még az edzők a balhéban nem vesznek részt. Nyugodtan dolgoznak, ugyanúgy reggel fél 5-kor kelnek, fél 6-kor ott vannak a medence partján este 7-ig, a hétvégéjük, a nyaruk rajta, alkotnak, terveznek, végrehajtják, újra felhozzák, kudarc esetén elemeznek. Nyugodtan dolgoztak eddig is, és most is nyugodtan dolgoznak, ez a záloga annak, hogy folyamatosan újratermelődik a siker. Idén is a világversenyeken 40 érem körül tartunk, abból 23 arany.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.