A klub, amely hülyébb, mint a Fradi

Jó, lehet, hogy igazságtalan a Ferencvárossal, még lehet fordulat Paintsil-ügyben, de jelen állás szerint majd' 700 millió forint csúszik ki a zöld-fehérek kezei közül. A másik zöld-fehér csapat, a Sporting viszont akár 120-170 millió eurót is bukhat.

A portugál klubnál ugyanis elindult egy szerződésfelbontási hullám, persze már áprilisban tudtuk, hogy ez be fog következni. Történt, hogy a klub elnöke, Bruno de Carvalho az Atlético elleni El-vereség után minősíthetetlen hangnemben beszélt játékosaival, elkényeztetett ficsúroknak nevezte őket, azonnali hatállyal felfüggesztette az első csapat 19 játékosát.

Ezután a focisták egy része közölte, hogy a nyáron távozna, mi több, csatlakozott hozzájuk a vezetőedző is. De a sztori nagyjából egy hónapra rá csúcsosodott ki igazán. Ekkor 50 kapucnis drukker betört a csapat edzőközpontjába, és megvert több játékost is: Bas Dost, Marcos Acuna, Rui Patrício, William Carvalho és Rodrigo Battaglia szenvedett sérülést, de az edzőket és a gyúrókat is atrocitás érte.

A játékosok azóta folyamatosan hagyják el a klubot, június elején már lelépett Rui Patricio kapus és Daniel Podence, most a hét elején pedig William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes és a gólvágó Bas Dost jelentette be, hogy felmondta a megállapodását a klubbal.

Ezzel a Sporting CP széthullásnak indul, a fenti játékosok ugyanis egytől egyik utánpótlás- vagy felnőtt válogatottak, Dost holland, a többiek portugálok. Patrício, Gelson Martins és Fernandes kint van a vébén is, William Carvalho (és Rui Patrício) meg az Európa-bajnok válogatott egyik legjobbja volt, Dost meg egy gólgép.

Rekord cikke más megvilágításból közelíti meg a csődközeli állapotot: a március 31-i állapotok szerint a klub összértéke 275 millió euró volt, ebből 78 milliót tettek ki a játékosok, miközben a klub összes tartozása majdnem 268 millió eurót ért el, vagyis a távozó hat játékossal már mínuszban vannak.

Ja és nem mellesleg Jorge Jesus, a vezetőedző is tiplizett a zavaros klubtól, már alá is írt a szaúdi al-Hilalhoz.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon