Az év talán legnagyobb nemzetközi futballdrámája, hogy az olaszok nem jutottak ki a vb-re, több kulcsjátékos már lemondta a válogatottságot, most az új kapitányt keresik.

Olaszország két meccsen képtelen volt gólt lőni a hősiesen védekező svédeknek, ami a vb-szereplésükbe került. A meccs után Buffon, Barzagli és De Rossi rögtön jelezte, visszavonul a nemzeti csapattól.


Szerdán aztán a szövetség kirúgta Venturát, vagyis most a legfontosabb kérdés, hogy kivel vágnak neki az Eb-selejtezőknek az olaszok. A közvélemény Carlo Ancelottit akarja, és állítólag a legutóbb a Bayernnél dolgozó remek edző szívesen lenne szövetségi kapitány, de van egy feltétele. Teljhatalmat akar, vagyis minden fontos kérdésben ő akar dönteni.

Ancelotti korábban két BL-t, bajnokságot nyert a Milannal, majd a Chelsea-vel és a PSG-vel is bajnok lett, a Real Madridot pedig elvezette a La Decimához.

Tipikusan az az edző, akit a játékosai imádnak, aki képes nyugalmat teremteni, csendes vezetőként dolgozik. A válogatott körül most elég nagy a feszültség, papíron Ancelotti nyugalma, személyisége és tapasztalata nyerő lenne. Korábban egyébként már dolgozott az olaszok stábjában, igaz nem vezetőedzőként, hanem Arrigo Sacchi segítőjeként, akkor egészen a vb-fináléig ment Olaszország 1994-ben.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon