Így búcsúzott Ronaldo a Real Madridtól és a szurkolóktól

A nyár átigazolási időszak szenzációja a friss és ropogós hír: Cristiano Ronaldo elhagyta a Real Madridot, a Juventusban folytatja.

Ronaldo kilenc évig volt a madridi csapat játékosa, rengeteg gólt rúgott, és többek között négy BL-t nyert. Az alábbi levéllel búcsúzott a madridiaktól:

A Real Madridnál és a Madridban töltött évek valószínűleg életem legboldogabb évei.

A klubbal, a szurkolókkal és a várossal kapcsolatosan csak elismerően beszélhetek, hálát adhatok a szeretetért, amit tőlük kaptam.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy eljött az idő, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben, ezért kértem azt a klubtól, hogy engedjen el. Sajnálom és mindenkit arra kérek, főleg a szurkolókat, hogy értsenek meg.

Egészen csodálatos volt az elmúlt kilenc év. Izgalmas, de egyben nehéz időszak, mert a Real Madrid óriási kihívás, de soha nem fogom elfelejteni, hogy Madridban különlegesen élveztem a futballt.

Fantasztikus csapattársaim voltak a pályán és azon kívül is, és éreztem a szurkolók elképesztő erejét is. Együtt zsinórban három Bajnokok Ligáját nyertünk, öt év alatt pedig összesen négyet. Ezek mellett egyénileg négy Aranylabdát és három Aranycipőt nyertem.

A Real Madrid meghódította az én és a családom szívét is, és ezért szeretnék köszöntet mondani, jobban, mint valaha: köszönöm a klubnak, az elnöknek, a vezetőknek, a társaimnak, az összes edzőnek, orvosnak, fizioterapeutának és a többi dolgozónak, akiknek köszönhetően az egész működik és minden részletre odafigyelnek.

Végtelenül köszönöm még egyszer a drukkereknek és a spanyol futballnak. Az elmúlt kilenc izgalmas év alatt nagyszerű játékosokkal találkozhattam. Mindegyiküket tisztelem és elismerem.

Sokat mérlegeltem, tudom, hogy egy új ciklus kezdődik. Elmegyek, de a mezt, a címert és a Santiago Bernabeut mindig sajátomnak fogom tekinteni.

Köszönöm mindenkinek, és persze, ahogy kilenc éve először mondtam a stadionunkban: Hala Madrid!  

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon