Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Orosz Pál, a Fradi focicsapatának vezetője az elmúlt hónapban Brazíliában járt, és amellett, hogy együttműködésről tárgyalt, ki is nézett két-három tehetséget. Két utánpótlás-válogatott játékossal már gyakorlatilag meg is állapodott, jó eséllyel ők azok.

Novemberben titokban kirepült Orosz Brazíliába, ám az ember sehol sem lehet elég óvatos, le is kapta valaki, amint épp egy Vasco-meccset néz, így azóta már többször is beszélt a brazil hadműveletről. A tehetséges focistákat magából még mindig tonnaszám ontó országba egy menedzserirodán keresztül ment ki a Fradi vezére, ott aztán nem tétlenkedett.

Elmondása szerint megállapodott a Fluminensével, melynek értelmében az utánpótlás-szakembereik, játékosmegfigyelőik ki tudnak utazni több hétre a Flu edzőközpontjába, ahol egyrészt edzéseket nézhetnek, tanulhatnak, másrészt már egészen fiatalon kiszúrhatják a tehetségeket, és figyelemmel kísérhetik a fejlődésüket, majd a megfelelő időben Budapestre csábítsák őket. A brazil tehetségeknek az európai szerződés az álmuk, az FTC pedig optimális ugródeszka lenne. Win-win.

Ám aktuálisan sokkal érdekesebb, hogy Orosz már most januárban erősítene brazilokkal, nem is akárkikkel. Elsősorban persze csatárban gondolkoznak, hiszen egyrészt nem áll túl jól a Fradi ezen a poszton, meg hát Brazíliából mégsem kapust kéne átcsábítani.

Orosz körülírása alapján – fiatal, korosztályos válogatott, sztárcsapat is megkereste már, plusz ugye a Flu – ez a támadó Robert Kenedy Nunes do Nascimento, vagyis Kenedy lehet. Ő a Flu csatára, tizenháromszor szerepelt az U17-es válogatottban (6 gól szerzett), egyszer pedig az U20-asban is. A 18 éves, 181 centis játékosnak 29 Série A-meccse van, ezeken két gólt lőtt, négy gólpasszt adott.

Ezt itt a Bahiának lőtte.

Ami pedig a sztárcsapatot illeti: tavaly a Manchester United szaglászott a csodagyereknek titulált csatár után, elsősorban az U17-es válogatott mutatott gólerős játéka miatt, ám végül egy sérülés miatt nem lett az üzletből semmi. Most a Fradiban újraépíthetné magát, immár Európában. A Transfermarkt 700 ezer euróra lőtte be az értékét, amivel Lamah és Mateos mögött a harmadik legértékesebb játékosa lehetne Doll mesternek.

Marlon

A másik kiszemelt minden bizonnyal Marlon Santos da Silva Barbosa, vagyis Marlon, a Fluminense középhátvédje lehet, mert őt meg a Milan akarja leigazolni, tehát az európai sztárklub érdeklődése szintén aktuális. A hírek szerint folyamatosan. Márpedig a Milan mindig is erős volt a brazilok felkutatásában, szóval nem lehet kutyaütő a srác. A 19 éves hátvéd 185 centis, tehát nem feltétlenül a levegő ura, inkább gyors, erős és kemény, valamint taktikailag érett. Viszont védekező középpályásként is bevethető, ami meg szintén hiányposzt a zöldeknél, bár védőként is jó befektetés lenne. Pláne, hogy Marlon szintén U20-as válogatott, a riói gárdában pedig 22 meccs van a lábában, a felnőttek között természetesen.

Marlont félmillió euróra taksálja a szakoldal, a szerződése 2017. szeptember végéig él.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.