Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Brutális időt úszott, kerékpározott és futott Tim Don az Ironman brazil állomásán, amivel világrekordot döntött.

A brit Tim Don a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,2 km futásból álló Ironman új királya, világrekordere. Olyan brutál idővel teljesítette az egészen embertelennek tűnő versenysorozat brazil állomását, hogy újra pöcsöt növeszthet magának minden férfi:

De Tim Don egyáltalán nem hülye, ő a sportág szerelmes, és mint olyannak élete a sport és a kihívások, leginkább saját maga leküzdése, ezért nyugodtan példaként állhat bárki előtt – mondjuk mindenki más is, aki letolta a világ legkeményebb versenyét.

Persze azért azzal legyünk tisztában, hogy egy/több Ironmant teljesíteni és már arra felkészülni sem biztos, hogy az egészség javát szolgálja. Na, ezért lehet, hogy egy kicsit mégis hülye Tim Don.

És hogy még egy kicsit sokkoljunk, nézd meg az időit:

  • 3,8 km úszás: 44:16,
  • 180 km biciklizés: 4:06:56,
  • 42,2 km (azaz maratoni) futás: 2:44:46.

Aki életében egyszer is úszott 40 hosszt egy 25-ös medencében, vagy lebringázott Budáról Békásmegyerre, esetleg futott már egy Margitsziget-kört, valószínűleg tisztában van vele, hogy mekkora hős emberünk.

És ha azt gondolnád, hogy valósággal megerőszakolta és a kimerültség határáig facsarta testét, akkor nézd meg, hogy ért célba. Oké,valószínűleg azért egy kicsit biztosan elfáradt:

IRONMAN World Championship

3.8 km Swim, 180 km Bike, 42.2 km Run. 7:40:23. Tim Don just broke the IRONMAN world record! 💥 Huge respect, Tim! Tim Don/Dirty fast coaching Ironman Brasil

És hogy hol van az emberi teljesítőképesség határa?

Ezek után mi mást lehetne mondani, hogy OLYAN NINCS, NEM LÉTEZIK, FELEJTSD EL.

(Forrás: Facebook)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.