Jó volt újra látni a ringben Mike Tysont és Roy Jonest, de a bunyójuk már nem volt az igazi
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tizenöt év után visszatért a szorítóba az 54 éves Mike Tyson, a nehézsúlyú profi ökölvívás legendája, az ellenfele pedig az 51 éves Roy Jones volt, aki karrierje csúcsán érinthetetlen volt, minden idők egyik legjobb és leglátványosabb bokszolója, összesen négy különböző súlycsoport világbajnoka.

A nyolcmenetes, nem hivatalos gálamérkőzés nem volt túl magas színvonalú, a két egykori bajnok érthető módon csak árnyéka volt régi önmagának. Sok dulakodás, összekapaszkodás, fogás jellemezte a mérkőzést,

ha pedig Tyson túl közel került hozzá, Jones egyből beszorította, lefogta a karját, majd jött a darabolás.

A zenei felvezetésért felelős Snoop Dogg kommentátorént sem fogta vissza magát. Olyan volt szerinte a meccs, mintha a két nagybácsija bunyózott volna egymással barbecue-zás közben:

Az utolsó menetre eléggé kifulladtak, ekkor már tiszta ütésük sem volt, majd

A két egykori bajnok ezután összeborult egymással, mindketten elégedettnek voltak, hogy kibírták a nyolc menetet. Roy Jones Mike Tyson erejét méltatta, Mike pedig külön gratulált ellenfelének, hogy milyen jól állta a testütéseket.

De míg Jones inkább megviseltnek tűnt, Tyson kissé elérzékenyült, hogy 15 év után újra visszatérhetett a ringbe, majd annyit tett hozzá a végén:

A visszatérés lehetőségét Jones sem zárta ki, bár ő korántsem tűnt annyira elszántnak, mint Iron Mike – talán ez nem csoda annak fényében, hogy Jones csak két éve vonult vissza. Jones egyébként a mérkőzést követő interjúban Kobe Bryantre emlékezett, a sárga-lila kesztyűin az idén tragikus körülmények között elhunyt kosárlegenda képe és neve szerepelt.

A gálameccs után valószínűleg sokakban fogalmazódhatott meg az a gondolat, hogy bár nagyon jó volt látni Tysont és Jonest a ringben, ez a meccs már nem volt az igazi. És talán nem is kéne ezt az irányt erőltetni.

A két bajnok bunyóját egyébként egy igencsak bizarr összecsapás vezette fel:

(Forrás: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.