A Liverpool megunta a kapuskeresést és inkább beletörődött abba, hogy ha akar egy jobb kapust, akkor világrekord összeget kell érte fizetni. Alisson leigazolása viszont nem csak a Poolt és a Romát érintheti.

Alisson Liverpoolba igazolásáról már írtunk, egyes hírek szerint 66 millió fontot, vagyis 74,5 millió eurót fizet érte a 'Pool, mások szerint egyelőre "csak" 62.5 millió eurót, és ez majd még mehet feljebb. Mindegy is, ez csúcs.

De ez beindít egy kapuskeringőt:

  • Alisson helyére nyilván fog valakit igazolni az AS Roma, több esélyes is van: Jasper Cillessen a Barcelona kispadját hagyhatja ott Rómáért, vagy Petr Cech az Arsenalt.
  • Na mármost ez ugye rögtön azt jelenti, hogy az Arsenalnak kellene még egy kapus, akárcsak a Barcának: mindkét klub kinézte a svájci válogatottban remeklő Yann Sommert, a Mönchengladbach játékosát.
  • A Barcelona első számú kiszemeltje egyébként a Wolfsburg belgája, Koen Casteels, kérdés, le akar-e ülni a kispadra. Rajtuk kívül az Eibarból Marko Dmitrovic és a Real Sociedadból Gerónimo Rulli van a listán. Valamint az Alisson-hatás miatt Liverpoolban harmadik számú kapussá avanzsáló Simon Mignolet. Utóbbi egyébként logikus lépés lenne, de a belga védeni akar most már.
  • Az Arsenalnál akár mindkét jelenlegi kapus is távozhat, Cech mellett David Ospina is. Bernd Leno mellé így mindenképp kell még vetélytárs.
  • Eközben ugye Thibaut Courtois meg szinte biztosan elhagyja a Chelsea-t a Real Madrid kedvéért, így a kékeknek is kell kapus: náluk is szóba került Petr Cech, visszaigazolhatják. Cillessen is téma volt, akárcsak Gianluigi Donnarumma, aki Sarri favoritja. A Milan már hajlik arra, hogy pénzzé tegye.
  • A keringőt kicsit távolról figyeli Joe Hart, aki visszatért ugyan a Manchester Cityhez, ám Ederson és Bravo mögött csak harmadik számú kapus. Az egykor jónak tartott Hart viszont elmondta, nem akar harmadszor is kölcsönbe menni, végleg lelépne a Citytől. Vajon bekerülhet ebbe a keringőbe? Bevállalja bárki?

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon