Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Folytatódik Lipták Zoltán és Kassai Viktor ügye, most a tanúmeghallgatások voltak terítéken. Nem áll jól a játékvezető.

Már novemberben írtuk, hogy új szintre lépett az NB I-ben a játékvezetők és a játékosok viszonya, Kassai Viktor ugyanis feljelentette a DVTK védőjét, Lipták Zoltánt.

Még áprilisban történt az eset a Diósgyőr–Vasas bajnoki meccs 74. percében, amikor Lipták Zoltán fel akarta öklelni Kassait, amiért kiállította. Úgy kellett lefogni a védőt. Liptákot eltiltották, ám azt mondta a meghallgatáson, hogy Kassai rasszista megjegyzéseket tett Patrick Mevoungoura, erre jött a feljelentés rágalmazásért valamint becsületsértésért.

A per most ott tart, hogy a kamerunit Lipták perében tanúként hallgatták ki. És olyanokat mondott, amiért komoly bajba kerülhet a játékvezető.

Kassai Viktor persze állítja, hogy nem mondott semmi ilyet, és szerinte van erre bizonyítéka is, hiszen a fejhallgatóján lévő mikrofon mindent rögzített, így hangfelvétele van a diskurzusról.

„Sem ilyet, sem más rasszista kijelentést nem tettem. Nem mondtam neki semmilyen sértő megjegyzést, sőt az egész mérkőzésen egyáltalán nem beszéltem vele. Sajnálom, hogy idáig fajult az ügy, azonban kiállok az igazamért, hiszen emiatt komoly kellemetlenségek értek.” 

A tárgyalás a nyáron folytatódik, addig a bíróság kielemzi a hangfelvételt.

(via Blikk)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.