Hosszú Katinka után Kenderesi Tamás is valósággal felrobbantotta az internetet
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Most már nemcsak Hosszú Katinka szenzációs teljesítményétől ámulnak, hanem Kenderesi Tamástól is.

És azért, mert a 19 éves magyar úszó kétszer is legyőzte a 19-szeres olimpiai bajnok Michael Phelpset: először az előfutamban úszta le, aztán meg a legjobb idővel (1:53.96) jutott a 200 méteres pillangó döntőjébe, ahol amúgy Cseh László is ott lesz.

Ez a győzelem még akkor is szép, ha a legnagyobb favoritok (Phelps, Chad Le Clos és Cseh) gyaníthatóan nem adtak ki magukból mindent. És ez az úszás akkor is emlékezetes marad, ha Kenderesi nem nyer érmet.

A Twitter és alapból a világsajtó pedig tőle hangos:

„Hosszú, Cseh, és most Kenderesi. Hajrá, magyar bestiák!” (Alexandre Gesto, Spanyolország)

„Hatalmas meccs lesz a 200 pillangó Chad és Phelps között, az olimpia egyik csúcspontja. De itt van ez a Kenderesi nevű srác is, akire még figyelni kell!” (George Kiblor, Dél-Afrika)

„Le Clos és Phelps Rióban újra összecsap, de Kenderesi és Cseh arra készül, hogy ellopja a show-t.” (SPIN.ph, Fülöp-szigetek)

„Nagyon szurkolok Cseh Lászlónak, hogy végre megszerezze első olimpiai aranyérmét, és odavágjon Phelpsnek. Persze nem mehetünk el az új srác, Kenderesi mellett sem.” (Darío Herrán, Spanyolország)

„Még húszéves sincs, de az övé a nap meglepetése, Kenderesi legyőzte Phelpset. Az arany viszont az amerikaié lesz.” (Tüyük Sürpiz, Törökország)

„Kenderesi nagyon jól ment, az olimpia egyik leginkább várt döntőjévé tette a 200 pillangóét. Phelps, Chad, Cseh és ő – ezt látni kell!” (Fast Off The Block, Nagy-Britannia)

„A 3-as pályán Cseh, a 4-esen Kenderesi, az 5-ösön Phelps, a 6-oson Le Clos. A 200 pillangó döntője!” (T. R. Melomeyame, Botswana)

És akkor már megmutatjuk, hogy miről is beszélnek ott feljebb:

Lacorchera - Timeline | Facebook

200 mariposa masculino - Semifinal 2 - Men's 200 m butterfly https://www.rio2016.com/es/natacion-standings-sw-200m-mariposa-masculino Tamás Kenderesi Michael Phelps Chad Le Clos Viktor B Bromer

(Fotó: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.